Tendințe

Ce aduce nou 2012 în designul interior?

Şi pentru că nu e moldovean care să nu redecoreze în casă cel puţin o dată în an, vă propunem câteva idei pentru ca şi apartamentul vostru să fie în tendinţe, nu doar garderoba.

Culoarea dominantă este gri-deschis, cald, griul cărbunelui. Această nuanţă va fi peste tot – pe pereţi, mobilă, ferestre sau opere de artă. O culoare „la putere” va fi şi galbenul, ca o pereche a griului. Toată lumea adoră prospeţimea sa şi deschiderea pe care o conferă oricărei încăperi.

Alte culori în trend în acest an sunt albastru-indigo, verdele ierbii, grej (o combinaţie de gri şi bej), dar şi monoculorile – albul şi negrul.
Totodată, ţine minte: portocaliul ne va ţine companie şi în acest an, purpuriul este pe punct de plecare, iar maroul, care a fost la modă mult timp, este de mult plecat.

În acest an, mobilierul preferat de designeri este o combinaţie între ceea ce poţi găsi la târgurile de antichităţi şi tâmplăria care foloseşte lemnul în forma sa naturală. Acest ultim tip de tâmplărie îmbină naturaleţea cu rusticul. Piesele rustice sunt finisate cu ajutorul unor perii de sârmă şi variază de la nuanţele albe ale stejarului până la gri.
Ca element de detaliu, în acest an fotoliile sunt mai joase decât în anii trecuţi. Poate pentru a fi adaptabile tavanelor joase şi caselor de mici dimensiuni.

Operele de artă. Fotografiile de mari dimensiuni sunt în continuare reginele obiectelor de decor. Vor varia de la imagini standard la prelucrări sepia sau alb-negru, cu stilizări făcute pe computer.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *