Culinar.md

Ce alimente trebuie să evităm la masa de seară

La masa de seară trebuie să ne axăm mai mult pe alimente sănătoase, precum fructele şi legumele. O alimentaţie bogată la masa de seară poate să îţi provoace indigestie sau mai rău – să îţi strice silueta mult lucrată. Iată care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti:

Dulciurile

Trebuie să ştii că organismul tău atunci când se lasă seara nu mai are nevoie să se alimenteze cu glucide. Dacă ai poftă de ceva dulce, la masa de seară trebuie să te gândeşti de două ori la acest lucru pentru că în scurt timp vei ajunge să cântăreşti mai mult faţă de cât aveai. Mai bine consumă câte un fruct pe zi şi te vei simţi şi mai bine.

Băuturile dulci pline cu cofeină, cafeaua şi alcoolul

În această perioadă a anului multă lume vrea să reuşească să reziste mai îndelung pe timpul nopţii pentru a învăţa sau pentru a munci şi pentru asta se bea cafea, ness sau alte băuturi pe bază de cafeină. Acest lucru nu face bine pentru că ele se digeră foarte greu şi mai toate produsele conţin măcar un pic de zahăr care îţi aduce o grămadă de kilograme în plus.

Dacă vrei să te răcoreşti seara, cea mai bună opţiune este sucul de fructe şi legume. Îi va oferi organismului tău o sursă nouă de energie pentru a-l ajuta să reziste pe toata perioada nopţii.

În cazul în care mănânci la 6 seara şi stai până la 3 dimineaţă, şi între timp ţi se face foame, trebuie să ştii că cel mai bine ar fi să mănânci cu patru ore înainte de a te pune la somn. Recomandat ar fi să mănânci ceva uşor care să nu-ţi îngreuneze stomacul.

Mâncarea picantă

Dacă iubeşti mâncarea picantă, cel mai indicat ar fi să o mănânci la masa de prânz şi să laşi pentru la masa de seară ce mâncai la prânz. În cazul în care ai mâncat ceva picant la cină, este posibil ca să te trezeşti cu arsuri şi cu dureri de stomac. Trebuie să ştii că mâncarea picantă stimulează sistemul nervos central, iar acest lucru te poate ajuta să rezişti mai mult pe timpul nopţii.

Chiar dacă masa de seară trebuie să fie cât mai uşoară, încearcă să nu sari peste ea, ci mănâncă cele trei mese principale pe zi.

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *