Ce ar fi dacă Rusia ne-ar deconecta gazul natural?

publicat în Timpul Satiric pe 10 Septembrie 2019, 10:49

Dacă Rusia va decide să-i dea Republicii Moldova un bobârnac, închizând robinetul la țeava de gaz natural, efectele ar fi imprevizibile pentru țărișoara noastră. Iată câteva din ele: 

1) Frigul va apropia oamenii mai mult decât rețelele de socializare. Chiar în prima iarnă geroasă, problema demografică care macină din temelii Moldova ar putea fi rezolvată. Nevoiți să se încălzească reciproc, soții vor ajunge la un nou nivel al relației. 

2) Bălegarul va crește în preț. Bombele de vacă sau oaie vor dispărea de pe câmpuri, pentru că oamenii din sate vor recurge la metode tradiționale de încălzire cu tizic. Asta pe lângă lemne, ogrinji și cărbune.

3) Panourile solare se vor vinde ca pâinea caldă.

4) Fermierii vor renunța la harbuzării și vor planta fasole.

5) Întrebați ce s-ar întâmpla dacă rușii ar închide gazul, locuitorii unor sate din Republica Moldova au spus „Gaz? Nu, n-am auzit! Nu ni s-a dat gaz nici cu bolșevicii, nici cu democrații”.

6) Fostul președinte al Parlamentului, Eugenia Ostapciuc, va ști de data aceasta nu numai de unde ies gazele, dar și de unde nu mai pot să iasă.

7) Rușii din satele siberiene vor da buzna în Republica Moldova. „Noi tot nu avem gaz, dar la voi e mai cald”, ne-a comunicat un țăran la telefon.

Analistul politic Vanea Obrazgros