Opinii și Editoriale

Ce asteapta cetatenii de la viitoarea guvernare?

Oameni grabiti si obositi, dar, totusi, cu o raza de speranta in priviri – aceasta e starea de spirit care domnea ieri in Piata Centrala din Chisinau. La circa doua saptamani de la alegerile anticipate din 29 iulie si la cateva zile de la crearea Aliantei pentru Integrarea Europeana, politicul e inca un subiect prezent printre tarabe. Fiecare – fie tanar, fie batran – are propria parere despre „cum trebuie sa fie”… Aproape comune, insa, sunt asteptarile oamenilor de la viitoarea guvernare.

Zinaida Soldarenco, 74 de ani, s. Bac, mun. Chisinau (avea doua sticle de lapte, pe care il vindea cu zece lei sticla)
Noi vrem un viitor bun, ca batranii sa nu mai umble asa ca mine. Sa avem si noi undeva o masa, ca sa putem vinde si sa facem un ban, nu numai la perepokupka. Dorim foarte mult ca sa curete raul Bac, ca-i plin de murdarie. De cand ma stiu, el nu s-a mai curatit. Asta noi dorim de la viitorii nostri deputati…

 

Vasile, r-l Anenii Noi (vindea legume)
Nu asteptam nimic, asa cum n-am asteptat nici pana acum. Uitati-va si singuri – vanzarea nu prea merge, nu ne arde de politica.

 

 

Maria, 85 de ani, or. Chisinau (ne-a raspuns privind in gol)
Nu astept nica bun de la politicieni. Pentru mine lasa sa fie cine ar fi, numai sa fie bine. Pentru ca sa fie bine, trebuie sa fie oameni destepti. Numai ca ei is destepti pana isi umplu buzunarele… Vrem sa ne dea pensii bune, nu doar sa ne unga ochii.

 

Valentina Pascari, s. Chircaiesti, r-l Causeni (vindea vinete cu sapte lei/kg)
Ce asteptari putem sa avem de la noii deputati? Anul trecut a fost seceta si am pierdut mult din roada. Vrem un ajutor din partea statului, sa putem trai normal si in conditii de acestea.

 

  

Maria Ivanovna, 68 de ani, or. Chisinau
Noi ca noi, suntem deja cu un picior in groapa, dar pentru tineret trebuie sa faca ceva. Stiu ca acele patru partide – al lui Filat, Urecheanu, Ghimpu si Lupu – s-au unit… Ei vor in Europa, dar daca sa ne gandim, gazul de unde vine? Da Doamne sa traim intr-o tara normala, in sfarsit.

 

Angela, 43 de ani, r-l Soldanesti (vindea peste si ne-a raspuns cu placere)
Asteptam preturi mai mici si salarii mai mari. Ma gandesc ca aceasta Alianta, creata de cele patru partide, va aduce vreo schimbare. Sunt oameni noi, forte tinere, caractere puternice. As dori ca oamenii sa aiba locuri de munca si sa avem salarii bune. Si sa ni se faca tuturor carticele de munca.

Parascovia, s. Sangera, mun. Chisinau
Sa dea bani la lume. Eu de doi ani n-am primit o capica. Nimeni nu ne intreaba cu ce traim noi… Dar, ce-o sa fie la lume, o sa fie si la mine. Sau cum spuneti dvs.?! N-am auzit despre nicio unire, alianta. Eu is pe deal si la piata si mai mult nimic.

 

Diana, studenta la Facultatea de matematica si informatica a USM (isi ajuta parintii sa vanda legume)
Nu am incredere in noua coalitie. Fiecare are interesul lui. Si comunistii au fost pana acum la guvernare, si ce au facut? In Europa daca om ajunge, poate a fi mai bine.

Valeriu, r-l Straseni (vindea pepeni verzi)
Sa faca drumurile. Merg cu masina si se strica. Nu ma intrebati mai mult nimic, ca eu in politica nu ma bag. Stiu asa, ce mai vorbesc altii, da cum ii cheama habar n-am. Eu ma duc acasa, imi deschid computerul, dar de politica nu ma interesez.

 

 Gicu, 40 de ani
Asteptam ca omul care traieste in Moldova sa nu fie asuprit. Sa fie liber. Sa vina cineva care sa iubeasca poporul, intelegeti? Sa nu fie aceasta mare coruptie. Si trebuie cat mai repede sa se hotarasca integrarea europeana.

Ion, s. Sangera, mun. Chisinau (sursa lui de informare este piata)
Vand produse agricole. Dar vanzarea merge foarte slab, pentru ca lumea n-are bani. Ne-am bucurat cand am aflat de alianta celor patru partide democratice. Poate vor fi schimbari, e timpul. Eu vreau sa ma imbogatesc. Si tara sa fie bogata.


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *