Actualitate

Ce-au declarat liderii politici despre integrarea europeană

La întrevedere a participat și vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc. Potrivit Unimedia, Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a menționat: „Am lansat un apel pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova PPEM a dat curs acestei invitații. În anii următori avem nevoie de o consolidare a acțiunilor și ei au expertiza necesară.”

Fostul liberal-democrat Ștefan s-a arătat mulțumit că PPEM a dat curs invitației din partea coaliției majoritare. În același timp deputatul neafiliat anunță că la timpul potrivit coaliția va decide și asupra candidatului la funcția de președinte.

„Sper să avem un plan comun de acțiuni și credem că consolidarea forțelor și a competențelor va aduce un plus guvernării”, a spus ex-comunista Violeta Ivanov.

La rândul său, Violeta Ivanov, a menţionat că această consolidare a eforturilor va asigura un trai decent tuturor cetăţenilor

Potrivit Publika, preşedintele PDM, Marian Lupu a declarat că parteneriatul cu PPEM ar conduce la o consolidare a parcursului european.

„Am avut un apel către PPEM, PLDM, către forţele pro-europene de a ne consolida eforturile şi energia în consildarea procesului de intergrare europeană. PPEM a dat curs acestei invitaţii. Propunem un parteneriat care ar duce la o consolidare. PPEM dispune de o experienţă inedită şi ar fi de mare folos pentru parcursul european al Republicii Moldova. Am dispus semnarea unui acord de colaborare. Colegii urmează să discute în cadrul forurilor naţionale pentru a avea mandatul de a copntinua acest dialog. Sper că această poziţie comună să continue şi să se soldeze cu succes. Cât despre PLDM, am văzut ce s-a întâmplat astăzi, au făcut un pas anopoda. Au semnat împreună cu socialişti. Se va termina cu nimic pentru că nu poate să fie altfel. S-au lăsat pradă unor frustrări. Trag nădejde că se vor trezi. Dincolo de toate competiţiile politice, să nu uităm că exită un proiect mare, proiectul european şi noi trebuie să continuăm realizarea acestuia. Noi rămânem în continuare deschişi. Tot ceea ce fac până acum nu le aduce nici un avantaj. Este vorba de un parteneriat, nu de o lărgire a majorităţii parlamentare. Propunem o formulă care să fie avantajoasă pentru toţi actorii împlicaţi ca să muncim pentru interesul ţării”, a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu.

Reaintim că membrii Coaliţiei de Guvernare au invitat la dialog forţele proeuropene din Parlament. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei consiliului, care s-a desfăşurat în data de 19 iulie.

moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *