Actualitate

Ce avere are Serghei Cataranciuc – noul deputat din partea PPDA

Este absolvent al Facultăţii de matematică a Universităţii de Stat din Moldova şi activează până în prezent în cadrul acestei facultăţi. Este membru al Consiliului Societăţii Matematicienilor din RM, membru al Societăţii române de cercetări ştiinţifice în matematică. Până în prezent, Sergiu Cataranciuc a publicat peste 150 de lucrări științifice în reviste de specialitate din țară și peste hotare. De asemenea, a publicat şapte manuale și lucrări metodice pentru studenții din sistemul universitar de învăţământ la specialităţile matematică și informatică.

În declaraţia pentru anii 2017-2018, depusă la Comisia Electorală Centrală, Cataranciuc a declarat venituri de 641 de mii de lei din salariul său și al soţiei și din alte surse, fără a preciza care anume. Familia deţine o casă de locuit, trei apartamente și două garaje. Valoarea totală a imobilelor se cifrează la 1,6 milioane de lei. Sergiu Cataranciuc mai declară un autoturism de model Renault Scenic, produs în 2010, pe care l-a procurat în 2015 cu 65 de mii de lei

Potrivit legislației, funcția de deputat care va deveni vacantă va fi suplinită de următorul candidat de pe lista partidului dat, însă, în condițiile în care PAS și Platforma DA au participat la alegeri cu o listă comună, următorul candidat pe listă este Serghei Cataranciuc din partea Platformei DA. Acesta se va alătura astfel fracțiunii Platformei DA în Parlament, care se va alege cu un deputat în plus, iar fracțiunea PAS va avea cu un parlamentar în minus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *