Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Sănătate 8 Iulie 2017, ora 10:02

Ce cauzează apariția cârceilor

Marime Font

Când stai prea mult timp pe scaun, la birou, sau dacă ai exces de vitamina D crește riscul de a suferi de cârcei, iar acestea sunt doar două dintre motivele care duc la declanșarea lor. 

Nu te hidratezi bine

Lipsa lichidelor în cantitatea necesară poate declanșa dureroșii cârcei. Prin urmare, prima măsură pe care o poți lua atunci când te confrunți adesea cu aceștia este să ai grijă să bei de-a lungul zilei 2 litri de apă.Ai nevoie de minerale

Echilibrul electrolitic este important pentru relaxarea și contracția musculară. În locul suplimentelor alimentare, asigură-te că-ți iei calciul, sodiul, magneziul și potasiul din alimente. Ai nevoie de fructe și legume cât mai divers colorate, lactate, cereale interegrale.

Ai nevoie de o schimbare a tratamentului medicamentos

Anumite medicamente, precum statinele, pot da crampe musculare. Dacă observi că ai cârcei după puțin timp de la administrare, consultă medicul pentru o schimbare a tratamentului sau pentru recomandări suplimentare.

Exagerezi cu exercițiile fizice

Vrei să slăbești în timp scurt și faci exerciții fizice intense? Nu e de mirare că apar cârcei. E indicat să crești treptat intensitatea exercițiilor, fără a exagera. De asemenea, te-ar ajuta întinderile. Dimineața, după trezire, rezervă câteva minute pentru a te întinde. Nu numai că te protejează de cârcei, ci mențin suplețea și vigoarea musculaturii. Iată 2 tipuri de exerciții pe care le poți face!

- Întinde mâinile pe un perete și întinde un picior în spate fără să flexezi genunchii. Apleacă-te spre perete, îndoind coatele și genunchiul piciorului din față până când simți tensiune în piciorul dus în spate. Menține poziția pentru 10-15 secunde, apoi repetă mișcarea schimbând piciorul.

- Stând în șezut în pat sau pe covor, cu picioarele întinse și lipite unul de altul, apleacă-te cât mai mult posibil cu mâinile în jurul gambelor. Du în față vârfurile picioarelor până simți tensiune în zona gambelor. Numără până la zece și relaxează.

Suferi de circulație sangvină deficitară

Dacă ai crampe musculare care abia dacă-ți permit să te miști, ba chiar cresc în intensitate pe măsură ce mergi, e posibil să ai probleme legate de circulația sangvină periferică. Se impune o vizită la medicul de familie.

Ai o încălțăminte nepotrivită

O cauză mai puțin știută a apariției cârceilor la femei este încălțămintea. Trecerea de la cea joasă la aceea cu toc poate declanșa durerile musculare, cu atât mai mult dacă petreci mai mult timp în picioare încălțată cu pantofi cu toc înalt. 

clicksanatatea.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md