Timpul Liber

Ce culori să porţi în noaptea de Revelion

Dacă optezi pentru clasică rochie neagră, asorteaz-o cu accesorii galbene: o curea la mijloc, un şal peste umeri, agrafe în par sau cercei şi colier asortat în nuanţe de galben.

În cazul în care piesă principala a vestimentaţiei este de culoare galbenă, ea trebuie completată cromatic cu accesorii de culoare neagră.

Combinaţii de culori "pozitive" sunt roz cu verde sau kaki, prezente pe aceeaşi piesă vestimentară, însă doar nuanţat – de exemplu o bluza verde închis, impersonală şi sobră, luminată de o bordură roz; sau grena cu kaki – top şi pantaloni; sau grena cu alb.

Gri cu roşu este o asociere foarte la modă însă ai foarte mare mare grijă la piesele vestimentare. Nu purta ambele culori pe aceeaşi piesă. Încearcă o ţinută gri elegantă şi sofisticată, punctată de accesorii roşii.

Mov şi gri sau mov şi negru sunt de asemenea combinaţii cromatice care se potrivesc petrecerii de Revelion. În plus, aceste combinaţii îţi permit să încerci materiale mai îndrăzneţe, strălucitoare.

Conform unui raţionament simplu care spune că Anul Nou trebuie întâmpinat cu mult optimism şi veselie, culorile pe care le porţi trebuie să corespundă acestor stări de spirit. Câteva sfaturi:

Nu te îmbracă într-o singură culoare de sus până jos şi nu opta pentru accesorii de aceeaşi culoare că şi ţinută. Mergi pe combinaţii şi nuanţe complementare, nu pe culori ţări: grena/ kaki în loc de roşu/ verde.

Evita albastrul simplu, luminos precum cerul de mai. Evita şi verdele-smarald. Nu te îmbracă în alb de sus până jos, nu asocia alb cu roz sau alb cu bleu – în caz că nu vrei să încingi o partida de tenis.

Nu purta maro în noaptea de Revelion şi evita-l, pe cât posibil, şi în general. Cel mult optează pentru bejuri cu accente de auriu sau roşu-vişiniu.
Cu negru nu vei da greş decât dacă îl porţi de sus până jos. Colorează-te cu o eşarfă şi/ sau bijuterii verzi sau portocalii. Şi nu uită să îţi asortezi la fel machiajul şi lacul de unghii.

Probabil că ai citit deja multe despre culorile care se potrivesc personalităţii tale. Dar ştii în ce culori e indicat să te îmbraci în noaptea dintre ani?

Informându-mă despre acest subiect, am realizat în sfârşit care este sensul real al sorcovei. Dacă plecăm de la premisa că fiecărei culori îi este alocat un anumit scop benefic pentru care merită să o porţi, atunci în noaptea de Revelion ar trebui să le porţi pe toate odată. Secretul ar fi să ştii ce-ţi doreşti cel mai mult de la anul care vine şi să te îmbraci că atare.

Iată câteva dintre superstiţiile pe care diferite popoare le au cu privire la cromatică hainelor purtate de Revelion:

Roşul se înscrie în superstiţia clasică şi foarte amuzantă conform căreia, dacă vrei să îţi găseşti alesul în anul următor, trebuie să porţi lenjerie intimă de culoarea roşie. La asta subscriu spaniolii şi mexicanii. De fapt, latinii sunt cei care alimentează tendinţele.

Galbenul, asociat tot cu lenjeria intimă, aduce noroc în dragoste latinilor din Ecuador şi Venezuela, şi bani cu nemiluita mexicanilor şi brazilienilor.

Portocaliul este culoarea care le îmbină – şi la propriu, şi la figurat – pe cele două de mai sus. Nuanţă este foarte potrivită pentru a fi purtată inclusiv la vedere, sub formă unui top finuţ sau a unei eşarfe sic.

În Filipine, se poartă haine cu imprimeuri circulare – buline, picăţele, cercuri – pentru că se consideră că ele atrag bunăstarea şi norocul.

Verde porţi dacă îţi doreşti în primul rând sănătate. Însă pentru că energiile pozitive să se reverse abundent, e bine să asociezi verdele cu alb.

sursa: femeia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *