Actualitate

Ce fac oamenii de succes în weekenduri

Cum își petrec oamenii de succes weekendurile

1. Plănuiesc în avans

Mulți oameni de succes își programează activitățile de weekend din timp, pentru a nu fi tentați să lucreze. Fac rezervări, își cumpără o carte sau programează activități alături de copiii lor. Sunt atât de strategici încât au un plan de acțiune pentru weekend, dar suficient de flexibili pentru a putea rezolva orice problemă urgentă care ar putea apărea la muncă.

2. Se pregătesc la birou

Cei mai mulți dintre ei fac lucruri înainte de a pleca în weekend, astfel încât să aibă libertatea psihologică de a se relaxa și de a se bucura de sfârșitul de săptămână. Printre acestea se numără despărțirea de colegi, curățarea biroului, finalizarea oricăror sarcini urgente și crearea unui plan clar de acțiune pentru momentul în care se vor întoarce la birou.

3. Se deconectează

Nu numai că își setează reguli, ci își lasă și telefoanele și laptopurile deoparte. Sau cel puțin pentru o parte a weekendului. Nu te uita la ecrane în timpul tău liber. Deconectează-te și încearcă să folosești pe cât de puțină tehnologie e posibil. Aceste lucruri te vor ajuta să dormi mai bine și să-ți eliberezi mintea.

4.
Își petrec timpul cu familia și prietenii

În timpul săptămânii este destul de greu să-ți concentrezi atenția asupra persoanelor la care ții. Un sfârșit de săptămână te ajută să programezi acest timp de calitate petrecut cu familia și cei dragi.

5. Fac mișcare

Oamenii de succes sunt conștienți cât de importantă este mișcarea pentru organismul lor și pentru sănătatea mintală. Nu încerca să eviți exercițiile fizice în timpul tău liber.

6. Ies în natură

Un weekend este momentul perfect pentru a ieși în natură și pentru a te bucura de aerul curat, mai ales după ce ai fost relativ sechestrat la birou și în casă tot timpul săptămânii. Nu contează dacă este ianuarie sau iulie, profită de natură oricând!

7. Fac activități care le sprijină pasiunile

Sfârșitul de săptămână este ideal și pentru a te reîntâlni cu pasiunile tale, fie că este vorba de cumpărături, socializat, citit, pictat sau altceva. Fă lucrurile care îți oferă fericire, lucrurile de care nu ai întotdeauna timp într-o săptămână obișnuită. 

eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *