Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 09:40
Abonamente
 
 
 

Culinar.md 17 Aprilie 2017, ora 10:36

Ce fructe nu trebuie să-ți lipsească din casă în zilele de Paște

Marime Font

Problemele digestive apar în momentul în care alimentația ta este săracă în fibre. Fructele sunt bogate in fibre, motiv pentru care meniul tău zilnic ar trebui să conțină măcar câteva porții. 

Fibrele alimentare sunt de două tipuri: cele care se dizolvă în apă (fibrele solubile, majoritatea dintre acestea necesită un consum mare de lichide atunci când sunt mâncate) și fibre care nu se dizolvă în apă (fibrele insolubile).

Iată care sunt fructele bune pentru digestie:

Fructele de pădure ușurează digestia
Super alimente care pe lângă conținutul de antioxidanți, vitamine și minerale, conțin și fibre. Pe primul loc, ca și conținut de fibre, se găsește zmeura, apoi coacăzele negre, afinele și la final căpșunele. Câteva fructe de pădure în iaurtul de dimineață sunt suficiente pentru a asigura o bună digestie pe tot parcursul zilei. Ananasul, bun în orice situație
Când vorbim despre beneficiile ananasului bineînțeles că ne referim la fructul crud, în stare naturală, care este o gustare potrivită. Satisface pofta de dulce, are un efect antiinflamator, datorită faptului că are în componența sa o enzimă digestivă numită bromelaină. Aceasta joacă un rol important în digestia proteinelor, tratarea colitei ulcerative și a balonării.

Kiwi combate oboseala
Dacă, imediat după masă, mănânci un kiwi, atunci te alegi cu un eficient pansament gastric, fiindcă acest fruct are rolul de a tăia greața și de a stimula stomacul să producă mai mult acid, pentru a grăbi digestia. Spre deosebire de alte fructe, un singur kiwi îți asigură de 3 ori doza necesară de vitamina C din fiecare zi.

Fructele uscate ajută la eliminarea toxinelor
Pentru o digestie corectă, ai nevoie de enzimele conținute de fructele uscate. Atât curmalele, smochinele cât și prunele uscate conțin fibre solubile necesare tranzitului digestiv și pentru a elimina toxinele din organism.

Potrivit unui studiu publicat în 2007 în „Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences”, curmalele ajută în digestia zaharurilor și a glutenului.

Lămâia întărește sistemul imunitar

Recunoscută pentru acțiunea sa antibacteriană și antivirală, este un bun aliat împotriva gripei. Mai mult decât atât, consumul de lămâie reglează circulația și contribuie substanțial la ameliorarea problemelor aparatului cardiovascular.

În cazul în care te confrunți cu arsuri gastrice, o limonadă fără miere este indicată după masă, deoarece sporește procesul de digestie, previne contracțiile mușchilor stomacali, precum și tulburările digestive.

clicksanatate.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md