Timpul Local

Ce i-au scris copiii lui Mos Craciun

Iarna-i grea, omatul mare… In aceste zile, renii lui Mos Craciun abia de-si fac drum prin nameti, grabindu-se sa ajunga la toti copiii. Cateva dintre scrisorile trimise de ei Mosului au ajuns si la noi, la redactie. Le publicam cu placere, mai ales ca aproape toti copiii ii scriu lui Mos Craciun ca au fost in anul 2009 cuminti si harnici.

Anda-Irina Osipov, 5 ani

Draga Mos Craciun, te rog frumos sa-mi aduci o casa pentru Barbie!
Am fost cuminte anul acesta! Am ascultat de parinti, m-am straduit sa nu fac nazuri. Mos Nicolae mi-a adus niste papusi foarte dragute, iar acum imi doresc o locuinta pentru ele! Imi mai doresc ca surioara si parintii mei sa fie sanatosi si bucurosi in anul care vine. Ma bucur ca mi-ai ascultat toate dorintele si sper ca tu le vei transforma in realitate. Iti promit ca voi fi cuminte si ascultatoare in continuare!

 

Emy Teleuca, 4 ani

Buna ziua, Mosule! Mama mi-a spus sa-ti scriu mai devreme scrisoarea pentru ca zapada e mare si ca postasul se misca greu. Tare m-as intrista daca ar pierde-o pe drum. Un lucru e sigur. Daca in noaptea de Craciun ii voi gasi sub brad pe Donald, Pluto si Mickey Mouse, inseamna ca scrisoarea a ajuns la tine. Te mai rog ceva – sa treci si pe la prietenul meu Marius de la Telenesti. Anul trecut mi-a zis ca Mos Craciun a uitat de el. Tatal lui i-a parasit si ei nu au avut bani sa termine de construit casa. Si n-au avut horn pe unde sa coboare Mosul.

 

Elvira Burlacu, 7 ani

Draga Mos Craciun, recunosc ca anul acesta n-am fost chiar cuminte. Dar daca totusi vei decide sa treci pe la mine, poti sa-mi aduci sau un microscop ca sa examinez microbii, sau un telescop ca sa vad toata lumea. Pe ce data ai de gand sa vii la mine? Vreau sa ma conving daca existi cu adevarat…

 

Tina Filat, 11 ani

Sarbatoarea de Craciun mereu ma face sa zambesc. Este o ocazie minunata sa petrec timpul cu familia langa brad. Acum vad ca aceasta sarbatoare nu este frumoasa doar datorita cadourilor primite de la Mos Craciun, ci si prin faptul ca armonia si dragostea ne inunda sufletele. Ma simt bine, deoarece vad binele. Ma simt fericita, deoarece vad fericirea. Ador Craciunul…

 

Stefan-Paul Stefarta, 4 ani

Am auzit, Mosule, ca traiesti departe, departe, intr-o ?ara de Gheata, cu multa zapada. Tare vreau sa vin sa te vad si sa ma joc si eu in zapada de acolo! Dar stiu ca vei veni tu la mine si o sa-mi aduci cadouri. De aceea, te rog sa-mi aduci trei roboti, o tabla mare de scris cu creta pe ea, un Spiderman, o papusa mare pentru sora mea, Magdalena, bomboane si inca multa zapada! Daca poti, adu, te rog, cadouri si pentru parintii, buneii si prietenii mei. Te pup si te astept! Sper sa ma gasesti repede! Drum bun!

 

Victoria Bodean, 10 ani

Draga Mosule, sunt eu, Victorita, fetita din Straseni care viseaza sa mearga. Anul acesta imi doresc ca ingerii tai sa ma ajute sa merg pe picioare ca toti copiii, sa umblu la scoala in fiecare zi, nu doar de sarbatori, si sa-mi fac multi prieteni. Iar pana ma insanatosesc, caci stiu ca asa va fi, mi-ar placea sa imi aduci si o pereche de papagali, ca sa vorbesc cu ei, oricum nu am alta companie. As mai vrea ca sa n-o mai vad pe mama plangand, iar tata sa zambeasca mai des. Sper ca nu iti cer prea mult…

 

Cosmin Savca, 2 ani si 9 luni

Mos Craciun, vreau sa-mi aduci un laptop pentru copii ca sa ma uit la desene animate. Nu invat o poezie pentru ca esti bun si vei veni chiar si asa.

 

Simona Tabuncic, 9 ani

Pentru inceput vreau, Mosule, sa-ti multumesc ca in acest an ne-ai bucurat pe toti cu multa zapada. Retine-o, te rog, pana la primavara. Am respectat promisiunea de anul trecut si am avut doar note mari la scoala. Iti multumesc pentru globul daruit anul trecut, m-a ajutat mult la scoala. Sa nu uiti sa-mi aduci un sac de bucurii. Parintilor mei, surioarei si fratiorului sa le aduci sanatate si multa voie buna. Poate pui in sac si niste acuarele, pensule si guasa ca sa pot desena in anul care vine. Mos Craciun, iti doresc drum bun spre casa mea si te astept cu mare nerabdare.

 

Simona Tanase, 10 ani

Draga Mosule! As vrea sa-ti spun ca eu mai cred in tine spre deosebire de unii colegi de ai mei. Eu ma bucur ca am darul de a vedea altfel lucrurile decat ceilalti. Am sa-ti spun un secret: te vad in fiecare an datorita unei chei pe care o posed doar eu. Aceasta cheie se cheama credinta. In acest an mi-a fost greu sa decid ce cadou as vrea. Mi-ar placea ca eu si familia mea sa avem parte de o vacanta fericita impreuna. Iti multumesc pentru tot ce faci pentru noi si iti doresc CRaCIUN FERICIT!

 

Madalina Lupulciuc, 7 ani

Draga Mos Craciun, ma numesc Madalina si invat in clasa I. Imi place sa citesc, sa scriu si sa joc sah. Eu imi doresc un joc „Monopoly” si un inel. De asemenea, te rog sa aduci multe dulciuri si o papusa „Barbie” surorii mele Patricia. Eu promit ca o sa fiu cuminte, voi asculta de parinti si o sa te astept langa brad in seara de Craciun.

 

Matei Tanase, 11 ani

Draga Mos Craciun,
ma numesc Matei. Cred ca am fost destul de cuminte, daca nu luam in cosiderare notele rele la matematica si limba rusa. Sincer sa fiu, mosule, imi doresc foarte multe, dar oricum ceva prevaleaza. As putea sa-ti cer un IPhone3G, un Play Station Portabile, seturi Bakugan, noul joc FIFA10 s.a., dar nu indraznesc. Vreau, in primul rand, ca eu si familia mea sa fim sanatosi si sa avem parte de un Craciun fericit. Daca ar fi vorba de un cadou, as vrea ca sa fie finisat etajul casei si sa ne mutam acolo. Acest cadou ar bucura-o si pe Simona, sora mea. Asa am avea fiecare parte de propria camera.

P.S. Spune-le, te rog, spiridusilor sa compuna un colind de genul rap.

 

Loriana Ionita, 4 ani

Buna ziua, Mos Craciun! Vreau sa-ti multumesc pentru cadourile pe care mi le aduci in fiecare an. Mie imi plac toate darurile tale, orice ar fi. Ada-mi ce vrei.

 

Alina Pentelei, 7 ani

Buna ziua, Mos Craciun!!!! Sunt Alina, invat in clasa intai. Sunt sigura ca ma cunosti. Mie imi plac foarte mult animalele, indeosebi caii si poneii. Stiu ca nu poti sa mi-i daruiesti vii. Accept si o jucarie.

Mihaita Tanase, 8 ani

Mos Craciun, eu stiu ca existi, totusi vreau sa te pun la o incercare. Parintii imi spun ca tu le vezi pe toate, asa ca nu-ti spun ce imi doresc ca sa verific daca intr-adevar le stii pe toate. Nu uita si de fratiorul meu Teo. Vezi sa nu gresesti, ca n-o sa mai cred in tine.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *