Culinar.md

Ce mai mâncăm dimineaţa?

Cereale: probabil aţi auzit deja despre importanţa consumului de cereale integrale, însă nu ştiţi exact ce sunt acestea, unde se găsesc şi, mai ales, de ce sunt atât de importante pentru alimentaţia zilnică. În prepararea cerealelor integrale se foloseşte întregul bob, păstrându-se astfel intacte elementele esenţiale pe care le conţin cele trei părţi ale sale – fibre, amidon şi germeni.

Lactate: lapte, iaurt, brânză, caşcaval.

Fructe: atenţie, unele fructe pot avea un efect iritant asupra stomacului, aşa că e mai sigur să alegeţi pentru micul dejun fructe ca banană, măr, piersică, ananas, căpşuni. E bine să mâncăm dimineaţa fructe, deoarece conţin numeroase vitamine şi minerale.

Oua fierte (preferabil, moi): maximum două-trei pe săptămână, deoarece sunt bogate în colesterol!

Legume: roşii, ardei, castraveţi, salata verde.

Fructe: mere, nuci, curmale, stafide, smochine.

La micul dejun este bine să bem ceai verde cu lămâie îndulcit cu miere sau zahăr brun. Se va evita zahărul alb (rafinat).

Pe scurt: schimbă-ţi alimentaţia şi introdu treptat-treptat aceste produse la micul dejun şi vei observa o îmbunătăţire a stării tale încă din primele zile. Te vei simţi mai energică şi mai bine dispusă pe toată durata zilei!

(M. T.)

Timpul. Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *