Sănătate

Ce nu trebuie să faci niciodată după ce ai mâncat

Iată câteva sfaturi elementare de la medici, pe care trebuie să le respectăm. Unele sunt ciudate, altele interesante, cert este că trebuie să ţinem cont de ele!

Nu îţi slăbi cureaua!

Slăbind cureaua după ce aţi mâncat veţi cauza răsucirea intestinelor şi blocarea lor, dar şi supraalimentarea.

Nu fuma!

Cercetările au arătat că fumatul după masă este extrem de dăunător. O ţigară după o masă copioasă echivalează cu 10 ţigarete fumate în alt interval. Implicit, riscul de cancer este mult mai mare.

Nu consuma fructe!

Fructele nu se consumă după ce ai mâncat deoarece fermentează şi balonează. Ideal este să consumi fructe la 2 ore distanţă după masă sau 1 oră înainte de masa principală.

Nu bea ceai!

Frunzele de ceai sunt acide şi astfel digestia este îngreunată

Nu face duş!

Apa va stimula circulaţia periferică, reducând nivelul de sânge din tubul digestiv, iar procesul de digestie din stomac este încetinit.

Nu nu te culca!

Dacă adormi imediat după ce ai mâncat, alimentele nu pot fi digerate corect, ceea ce duce la indigestie, reflux gastric şi chiar infecţii intestinale. Nu e recomandat nici să faci mişcare, deoarece prin efortul depus facem ca sângele să se îndrepte spre extremităţi ceea ce aduce sistemul digestiv în imposibilitatea de a absorbi nutrienţii din mâncarea consumată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *