Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente

Spectacole 9 Iulie 2013, ora 06:24    Din editia print

Ce puteți face în acest început de săptămână la Chișinău?

Marime Font

 
 
 

Curenta săptămână toridă ne invită să ne ascundem de soare în sala cinematografului „Gaudeamus”, în curtea Muzeului Zemstvei sau în unul din pavilioanele „Moldexpo”, alături de prieteni, rude și oameni dragi. 

Așadar, cei care duc dorul filmelor anilor ’90 au ocazia să vizioneze pelicula „Liga feminină de baseball”, cu participarea lui Tom Hanks, Geena Davis și Madonna. Filmul va fi difuzat în limba engleză și povestește despre unul dintre puținii bărbați neîncorporați, Jimmy Dugan, alcoolic, dar cu un suflet mare și entuziast, pune pe picioare o echipă de baseball formată numai din femei, asumându-și ingrata funcție de manager. Astea se întâmplau în timp ce al Doilea Război Mondial era în plină desfășurare, iar în istoricul ligii americane, asemenea echipe feminine au existat cu adevărat și continuă să existe și astăzi. Evenimentul este organizat de Camera Americană de Comerț în Moldova și va avea loc marți, 9 iulie, ora 19.00, în incinta Cinematografului „Gaudeamus”.Doritorii de odihnă pasiv-activă sunt invitați să vină cu prietenii, colegii de muncă sau familia și să formeze o echipă nouă, de maximum șase persoane, în cadrul Romanian Quiz Night Quest, un concurs petrecut în șase runde, fiecare fiind alcătuită din 12 întrebări. Rundele sunt limitate în timp. Obiectivul jucătorilor este să răspundă la întrebări și să acumuleze maximum de răspunsuri corecte, apreciate cu un anumit număr de puncte. Acest joc, având loc într-o cafenea, se bucură de mare succes. Tematicile acestor jocuri sunt diverse - de la chimie, fizică, biologie până la film, muzică și literatură. Astfel, sunteți așteptați să vă cultivați, să cunoașteți oameni noi și să vă distrați în același timp la Cinema Cafe, str. Studenților 7/5. Pentru aceasta, trebuie să vă înregistrați în prealabil pe site-ul cq.md sau la fața locului de la 18.45 până la 19.15. Taxa de participare este de 250 lei de echipă. Jocul începe la ora 20.00.

A treia zi a săptămânii, 10 iulie, adună toată lumea bună la Art-Labyrinth House, în incinta Muzeului Zemstvei, să asculte improvizații și jam-session în interpretarea colectivului experimental „Fără pereți”. De altfel, sunt bineveniți toți artiștii, care doresc să-și împărtășească talentele, să-și aducă instrumentele, poeziile și poveștile. Organizatorii vă așteaptă să stați în jurul focului cu o gustare și un ceai la ora 19.00.

Seara zilei de joi promite să fie una de neuitat alături de controversata interpretă Zemfira. Cea care mereu a impresionat, a şocat, după ce a dispărut din vizorul melomanilor timp de 14 luni, pentru ca să revină cu un album nou şi melodii diferite de stilul cunoscut nouă, vine la Chișinău. Admiratorii ei și cei interesați să o redescopere pe Zemfira sunt invitați la Moldexpo, la ora 21.00.blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md