Ce puteți face în acest început de săptămână la Chișinău?

publicat în Spectacole pe 9 Iulie 2013, 06:24

Curenta săptămână toridă ne invită să ne ascundem de soare în sala cinematografului „Gaudeamus”, în curtea Muzeului Zemstvei sau în unul din pavilioanele „Moldexpo”, alături de prieteni, rude și oameni dragi. 

Așadar, cei care duc dorul filmelor anilor ’90 au ocazia să vizioneze pelicula „Liga feminină de baseball”, cu participarea lui Tom Hanks, Geena Davis și Madonna. Filmul va fi difuzat în limba engleză și povestește despre unul dintre puținii bărbați neîncorporați, Jimmy Dugan, alcoolic, dar cu un suflet mare și entuziast, pune pe picioare o echipă de baseball formată numai din femei, asumându-și ingrata funcție de manager. Astea se întâmplau în timp ce al Doilea Război Mondial era în plină desfășurare, iar în istoricul ligii americane, asemenea echipe feminine au existat cu adevărat și continuă să existe și astăzi. Evenimentul este organizat de Camera Americană de Comerț în Moldova și va avea loc marți, 9 iulie, ora 19.00, în incinta Cinematografului „Gaudeamus”.Doritorii de odihnă pasiv-activă sunt invitați să vină cu prietenii, colegii de muncă sau familia și să formeze o echipă nouă, de maximum șase persoane, în cadrul Romanian Quiz Night Quest, un concurs petrecut în șase runde, fiecare fiind alcătuită din 12 întrebări. Rundele sunt limitate în timp. Obiectivul jucătorilor este să răspundă la întrebări și să acumuleze maximum de răspunsuri corecte, apreciate cu un anumit număr de puncte. Acest joc, având loc într-o cafenea, se bucură de mare succes. Tematicile acestor jocuri sunt diverse - de la chimie, fizică, biologie până la film, muzică și literatură. Astfel, sunteți așteptați să vă cultivați, să cunoașteți oameni noi și să vă distrați în același timp la Cinema Cafe, str. Studenților 7/5. Pentru aceasta, trebuie să vă înregistrați în prealabil pe site-ul cq.md sau la fața locului de la 18.45 până la 19.15. Taxa de participare este de 250 lei de echipă. Jocul începe la ora 20.00.A treia zi a săptămânii, 10 iulie, adună toată lumea bună la Art-Labyrinth House, în incinta Muzeului Zemstvei, să asculte improvizații și jam-session în interpretarea colectivului experimental „Fără pereți”. De altfel, sunt bineveniți toți artiștii, care doresc să-și împărtășească talentele, să-și aducă instrumentele, poeziile și poveștile. Organizatorii vă așteaptă să stați în jurul focului cu o gustare și un ceai la ora 19.00.

Seara zilei de joi promite să fie una de neuitat alături de controversata interpretă Zemfira. Cea care mereu a impresionat, a şocat, după ce a dispărut din vizorul melomanilor timp de 14 luni, pentru ca să revină cu un album nou şi melodii diferite de stilul cunoscut nouă, vine la Chișinău. Admiratorii ei și cei interesați să o redescopere pe Zemfira sunt invitați la Moldexpo, la ora 21.00.