Actualitate

CE REVENIRE! Del Potro e în sferturi la US Open, după două mingi de meci salvate

Victoria lui Del Potro a fost cu atât mai impresionantă cu cât sud-americanul a avut mari probleme fizice în prima parte a meciului, a solicitat intervenția doctorului, comis multe erori, a lovit câștigător doar de cinci ori (toate cele cinci winners au venit în stul secund) și a pierdut categoric primele două seturi.

Profitând probabil și de o ușoară relaxare a austriacului favorit 6, Delpo s-a întors în meci, după ce a luat manșa a treia cu 6-1, în doar o jumătate de oră.

Fost campion la US Open în 2009, Del Potro, care în ultimii ani a avut mari probleme cu accidentările, a început foarte bine și setul setul al patrulea, cu un break în al treilea game. Thiem a câștigat apoi patru game-uri la rând, însă și-a pierdut serviciul atunci când a servit pentru a închide meciul.

Chiar și-așa, austriacul a avut două șanse consecutive de victorie atunci când conducea cu 6-5 în același set cu numărul patru. Argentinianul le-a anulat pe ambele cu două servicii foarte bune și a împins manșa într-un tie-break pe care l-a câștigat cu 7-1.

În decisiv s-a mers cap la cap, asta deși Del Potro a avut trei șanse consecutive de break în al șaselea game. Sud-americanul a reușit în cele din urmă să se impună apoi, după ce a câștigat pe serviciul advers în ultimul game.

După o primă șansă de meci ratată, Delpo a obținut-o pe a doua, după o eroare neforțată a lui Thiem, care ar fi vrut să solicite challenge, însă n-a mai avut posibilitatea, întrucât le-a epuizat anterior pe toate. Apoi, austriacul a ratat primul serviciu, după care a sperat că a realizat un ace cu a doua minge. Challenger-ul cerut de sud-american a confirmat însă că a fost vorba de un out, iar vicecampionul olimpic de la Rio s-a impus după o dublă greșeală a adversarului.

În sferturile de finală, Juan Martin del Potro îl va întâlni pe Roger Federer, omul pe care îl învingea în finala din 2009 de la New York. Elvețianul l-a învins luni pe Philipp Kohlschreiber, în trei seturi, cu 6-4, 6-2, 7-5.

În sferturile de finală a ajuns și Rafael Nadal, după 6-2, 6-4, 6-1 cu Alexandr Dolgopolov. Principalul favorit al turneului urmează să joace cu un rusul Andrey Rublev, cel care l-a eliminat pe al nouălea favorit, David Goffin, cu 7-5, 7-6(5), 6-3.

În sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului vom avea următoarele meciuri: Sam Querrey – Kevin Anderson și Pablo Carreno Busta – Diego Schwartzman.

Sursa: Digisport

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *