Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:11
Abonamente

Actualitate 18 Septembrie 2017, ora 08:04

Ce s-a întâmplat în acest sfârșit de săptămână și cum s-a desfășurat protestul?

Marime Font

Către anul de studii 2017-2018, 64 de instituții școlare au trecut prin procesul de reorganizare, iar ca urmare 19 școli au fost închise, anunță IPN. Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, motivul este numărul mic de elevi din instituțiile respective. Autoritățile își propun să vină cu un concept nou, care presupune crearea filialelor pentru școlile de circumscripție, în care să activeze doar treapta primară sau gimnazială.

Trei persoane au ars de vii în urma unui accident la Ștefan Vodă, transmite unimedia.info. Un bărbat se află în comă. Accident a fost în apropiere de satul Slobozia. 

Investiții în nordul țării: Vor fi create 1500 de locuri de muncă în industria ușoară. Compania va produce mărfuri pentru cele mai vestite rețele de comerț din afara țării, scrie agora.md.România și-a asumat rolul de principal asistent al Republicii Moldova și o va sprijini în continuare. Despre aceasta au anunțat mai mulți parlamentari români, membri ai Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, transmite radiochisinau.md. De asemenea, ei au menționat că mai există de lucru la proiectele ce țin de educație și de interconectare energetică. Parlamentarii români au participat vineri, la Edineț, la inaugurarea unei noi grădinițe renovate din banii oferiții de Guvernul României.

Experţii de mediu atrag atenţia că o minihidrocentrală construită pe râul Răut, pe baza unei foste construcții hidrotehnice, nefuncțională încă din anii 1960, ar putea provoca distrugerea celui mai mare râu intern pe care-l are R. Moldova. Autorităţile responsabile de domeniu strâng din umeri. Ziarul de Gardă dezvăluie cine stă în spatele acestor minihidrocentrale.

Valentina Mativenko, președinta camerei superioare a legislativului rus l-a lăudat pe Dodon pentru că își „îndeplinește” promisiunile de a amplifica relațiile cu Rusia, potrivit europalibera.org.

Ziarulnational.md scrie că la protest ar fi venit peste o mie de manifestanți. La protest au participat au participat reprezentanții Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Partidului Acțiune și Solidaritate, precum și ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Cei care au ieșit în scenă au criticat actuala guvernare și printre revendicările principale a fost abrogarea sistemului mixt, care a intrat în vigoare vara aceasta.

După ce au adoptat rezoluția prin care s-a cerut abrogarea de urgenţă a legii cu privire la schimbarea sistemului electoral, demonopolizarea pieţii mediatice şi oferirea timpului de antenă la postul public de televiziune cel puţin o dată pe săptămână, cei prezenți au mers în marș la sediul postului „Moldova 1" să picheteze instituția.

Protestul din fața televiziunii publice s-a lăsat cu altercații, după ce „un microbuz a intrat în mulțime și s-a îndreptat în direcția cordonului viu de polițiști”.

Organizatorii protestului au avertizat că, în cazul în care administrația postului "Moldova 1" nu va oferi timp de antenă partidelor de opoziție, atunci vor picheta instituția și duminica viitoare, potrivit Ziarulnational.md.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md