Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 13:28
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 10:19

Ce s-a interzis să faci pe plajele din Thailanda

Marime Font

Thailanda oferă foarte multe locuri minunate și este o destinație populară de vacanță, însă lucrurile nu mai sunt fun atunci când te gândești la legile de aici.

Thailandezii nu au niciun dram de umor atunci când vine vorba de droguri (iar aici includem și iarba), iar pedepsele pentru cei care-și încearcă norocul sunt drastice și poate chiar fatale.

Dacă ai de gând să vizitezi această țară în viitor, atunci află că o nouă lege a fost impusă - nu mai ai voie să fumezi pe plajele populare din această țară, iar dacă totuși o vei face, riști să primești până la un an de închisoare.Această măsură (ușor drastică aș putea spune, mai ales din punctul de vedere al unui fumător) se va aplica la peste 20 de plaje, inclusiv cele din jurul Phuket-ului. 
Foto ilustrativ

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) este departamentul care a pornit această decizie, după ce a spus că a strâns sute de mii de mucuri de țigară lăsate pe nisip.
DMCR susține că mucurile de țigară colectate reprezintă 1/3 din totalul de gunoi strâns. Șeful departamentului, Jatuporn Buruspat, a mărturisit că au fost strânse 138,000 de mucuri de țigară, pe o rază de 2,5 kilometri, pe plaja Patong din Phuket.
Din păcate, nivelul slab de educație al oamenilor și lipsa lor de interes pentru mediu au dus la această hotărâte, însă Buruspat a menționat și faptul că vor exista spații special amenajate de fumat.

În cazul în care nu respecți aceste lucruri, poți ajunge să petreci un an în închisoare sau să primești o amendă de vreo 3000 de dolari.

Decizia va intra în vigoare în noiembrie 2017 și se aplică plajelor din regiunile Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chon Buri și Songkhla, dar include și resorturile populare Koh Samui și Pattaya.

Momentan sunt doar 20 de plaje unde se aplică această decizie, dar dacă lucrurile merg bine, guvernul thailandez își propune să impună această lege peste tot în țară.

Sursa: Noizz.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md