Actualitate

Ce s-ar putea întâmpla dacă mandatul lui Andrei Năstase nu va fi validat până pe 21 iunie

Potrivit acestuia, Partidul Democrat a sperat ca PSRM să câștige alegerile locale din turul II. „Atunci când Andrian Candu și-a exprimat votul și a spus că a votat pentru stabilitate, el de fapt votat pentru cei care au majoritatea în CMC”, a declarat expertul pentru UNIMEDIA.

Referindu-se la contestațiile înaintate de socialiști, Urîtu spune că acestea puteau fi examinate în instanță chiar în ziua alegerilor, dar nu tergiversate până acum. „Ei caută nod în papură”.

Întrebat, ce se va întâmpla dacă instanța va emite hotărârea de validare după data de 21 iunie, Ștefan Urîtu a declarat că decizia magistratului nu poate fi anulată, însă magistratul poate primi o mustrare pentru că a emis o decizie după termenul limită stabilit prin lege. De asemenea, fostul membru CEC a punctat că în cazul în care alegerile locale nu vor fi validate, atunci alegeri anticipate nu vor mai fi organizate în acest an. „Atunci va trebui să ieșit cu furcile în stradă și să protestăm masiv.

De asemenea, Urîtu admite că această tergiversare să fie în strictă legătură cu unele decizii, pe care Consiliul Municipal Chișinău urmează să le ia. „Se încearcă să ascundă unele documente, decizii. Ei acum încearcă să șteargă urmele care le-au făcut prin alte dosare.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *