Frumusețe

Ce să faci pentru ca tenul tău să nu fie afectat de primăvară?

Indiferent că tenul este normal sau mixt, uscat sau gras, temperaturile calde îşi pun amprenta pe feţele noastre.

Efectele?

Tenul va căpăta un aspect şters, lipsit de vitalitate şi agresat de temperaturile variabile.

Soluţia?

Pentru ca tenul să nu simtă atât de intens schimbările de vreme este necesar să-i asiguri o îngrijire adecvată în fiecare zi.

Primăvara tenul suportă anumite modificări datorită temperaturilor care încep să crească şi care au ca rezultat deshidratarea tenului. Vântul usucă pielea şi o face să devină sensibilă, iar razele ultraviolete care sunt mai puternice afectează tenul care nu este protejat cu o cremă specială. Nici micile alergii nu sunt de neglijat în zilele de primăvară. Praful şi polenul nu fac decât să determine tenul să reacţioneze negativ şi să fie predispus iritaţiilor, petelor sau chiar acneei.

Pentru a evita toate aceste probleme nu trebuie decât să fii puţin atentă la tipul de ten pe care îl ai şi să încerci să îl îngrijeşti corespunzător. Venirea primăverii şi a zilelor calde nu trebuie să ne determine să renunţăm la micile trucuri de îngrijire zilnică, chiar dacă avem impresia că razele soarelui ne ajută. Iată ce trebuie să faci pentru a avea un ten luminos şi frumos.

Nu uita de curăţarea delicată a pielii pentru a îndepărta excesul de sebum, machiajul şi impurităţile. Este recomandat să foloseşti fie un gel fără săpun şi hipoalergenic, fie o soluţie micelară demachiantă care curăţă în profunzime şi demachiază în acelaşi timp. Măştile exfoliante se pot folosi de două ori pe săptămână. Acestea vor curăţa porii, dar vor împiedica şi apariţia acneei.

După ce îţi cureţi tenul trebuie să îl hidratezi. Aplică astfel de creme de întreţinere ori de câte ori ieşi din casă.
Pe lângă folosirea măştilor abrazive poţi folosi măşti hrănitoare. Acum au început să apară fructele, iar prepararea măştilor naturale nu mai trebuie să fie o problemă.

Este indicat să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară pentru a proteja pielea de radiaţiile ultraviolete.

Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *