Frumusețe

Ce se întâmplă dacă adaugi zahăr în şampon

În contact cu pielea, zahărul devine o dulce plăcere. Zahărul exfoliază mai bine că orice aliment, iar cercetările recente făcute în domeniul cosmeticii arată că şi părul îţi va mulţumi dacă îl îndulceşti puţin. Zahărul exfoliază scalpul eliminând celulele moarte sau bolnave de la baza firului de par. Una din bolile scalpului, neurodermită, poate fi prevenită prin spălarea părului cu şampon cu zahăr.

Cele mai cunoscute afecţiuni ale scalpului
Această afecţiune se caracterizează prin mâncărimi excesive şi prurit. O alte afecţiune a scalpului este ţinea capitis. Această infecţie fungica se caracterizează prin formarea unor zone descuamate şi a unor formaţiuni nodulare roşii în zona scalpului. Persoanele care au această problema medicală pot sângera la o scărpinare insistenţă. La fel precum în cazul neurodermitei, se pot formă pungi de puroi şi piele uscată.

Tot ce trebuie să faci pentru a preveni aceste boli ale scalpului este să pui o linguriţă de zahăr în şamponul tău preferat. Şamponul se aplică pe părul umed, iar frecarea durează aproximativ 3 minute. Este bine că părul să fie hidratat cu ceai de muşeţel după o spălare cu şampon cu zahăr pentru a preveni posibilele senzaţii de iritare ulterioare. Există persoane care sunt alergice la zahăr, cărora nu le face bine contactul cu acest aliment dulce.

De asemenea, adăugarea zahărului în şampon ajută la combaterea mătreţii şi redă strălucirea firelor de par. Firele devin mai rezistente, iar căderea părului va fi istorie cu acest tratament inedit.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *