Actualitate

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pateu la conservă. Acum că ştii, o să mai cumperi?

Nicolae Hincu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice trage un semnal de alarma si avertizeaza populatia asupra faptului ca majoritatea pateurilor comercializate pe piata au in compozitie foarte multe E-uri. Numarul acestor aditivi alimentari ajunge chiar si la 10 pentru unele marci, iar unii dintre ei sunt extrem de toxici si nocivi si pot provoca boli grave, daca ajung regulat in organism.

Nitritul de sodiu spre exemplu, sau E250, este cancerigen. Glutamatul de sodiu, sau E621, este folosit pentru a spori aroma pateurilor.

Dacă vrei să știi cât de sănătos este pateul din comerț, trebuie să afli ce ingrediente conține. Acest produs alimentar este îmbunătățit cu aditivi care îți pun în pericol sănătatea. Potrivit unui studiu făcut de Asociația Națională pentru protecția consumatorului, majoritatea conservelor de pateu conțin grăsimi, foarte multă sare și doar un sfert din el este carnea de porc, rață, gâscă sau găină.

Aditivul de porumb, slănina și șoriciul

Acestea sunt adevărate bombe calorice și fac din pateul de ficat un aliment care trebuie evitat în curele de slăbire.

Monoglutamatul de sodiu

Monoglutamatul de sodiu este unul din factorii cei mai importanți care determină cât de sănătos este pateul din comerț. Acest ingredient este un potențiator de aromă, care face ca pateul să aibă un gust delicios. Însă este extrem de nociv și produce dependență. Poate duce la instalarea “sindromului bucătăriei chinezeşti”: dureri de cap, ameţeli, palpitaţii, probleme neurospihice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *