Actualitate

Ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci o singură bucată de ciocolată

Proprietăţile sale sunt binecunoscute de către multe persoane şi ar trebui să o incluzi în alimentaţia ta chiar de astăzi.

Ei bine, ciocolată neagră amară este superioară şi are o mulţime de beneficii pentru sănătate, încă de la prima bucăţică.

În numai 10 minute, o bucăţică de ciocolată îmbunătăţeşte starea de spirit şi te revigorează. Triptofanul pe care îl conţine ciocolată ajută la producerea serotoninei.

De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia creierului şi dilată vasele de sânge. Acest lucru este perfect înainte de orice activitate care implică să te foloseşti mai ales de creier.

Protejează dintîi – untul de cacao acoperă dintîi cu un film protector, care împiedică bacteriile să se răspândească şi să crească.

În mai puţin de 30 de minute, ajută să tratezi tusea. Teobromină pe care cacauă din ciocolată o conţine este mult mai eficientă chiar şi decât codeină.
Dacă nu ştiai, ciocolată amăruie protejează pielea datorită antioxidanţilor şi flavonoidelor.

Conţinutul important de vitaminele PP, B1, B2, E, dar şi de microelemente precum Calciu, Magneziu, vitamina K, potasiu şi fier sunt perfecte pentru funcţionarea optimă a organismului.

La numai câteva zile de consum, ciocolată neagră previne diabetul. Flavonoidele măresc nivelul de oxid de nitrogen din sânge, iar acest lucru ajută să ţii diabetul la distanţă.

De asemenea, scade nivelul de anxietate, căci cacauă ajută la reducere nivelului hormonilor de stres.

Te scapă de pofte şi este un înlocuitor perfect în locul dulciurilor care te îngraşă şi îţi pot provoca diabet.

Nu multe persoane ştiu acest lucru, însă ciocolată ajută la reducerea riscurilor bolilor cardiovasculare, curată vasele de sânge, creşte nivelul de inteligenţă şi este foarte bună pentru persoanele vârstnice, dar şi pentru copii.

Bebeluşii ale căror mame consumă ciocolată amăruie în timpul sarcinii sunt mult mai veseli şi se tem mai puţin de lucrurile din jur.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *