Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Actualitate 17 Aprilie 2018, ora 10:23

Ce se va întâmpla cu covorul de flori din centrul capitalei

Marime Font

Covorul de flori din centrul capitalei va fi astăzi dezasamblat, iar florile vor fi replantate în răzoarele și rondurile cu flori din cele cinci sectoare administrative ale capitalei.

 Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei de către şeful-adjunct al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Galina Leahu.

„Astăzi, împreună cu toti angajații de la Spații Verzi, vom începe dezasamblarea covorului de flori din centrul capitalei. Ulterior, aceste flori vor fi plantate în razoarele și rondurile cu flori din sectoarele administrative”, a anunțat Leahu.
Totodată, ea a menționat că ar fi bine ca locuitorii capitalei să ajute la astfel de măsuri, dar nu să critice, iar dacă văd persoane care distrug florile plantate, să anunțe imediat organele de poliție.„Rugăm oamenii să nu fie indiferenți față de munca depusă. În țări precum Olanda și Norvegia, oamenii care își iubesc orașul, participă la amenajarea spațiilor verzi. Lumea vine și ajută, dar nu critică”, a adăugat Leahu.

Referindu-se la faptul că unele flori plantate s-au oficil, aceasta a specificat că este o situație firească ca 10-15% din florile plantate să se ofilească.
La rîndul său, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a menționat că se propune ca anul viitor să fie realizat un alt covor.

„În cazul în care vom continua această frumoasă tradiție, vom realiza un covor cu totul diferit. Am început negocierea cu Guvernul pentru a prelua o seră pentru creșterea florilor, iar florile necesare pentru astfel de proiecte să fie crescute la noi”, a specificat primarul.

Totodată, Silvia Radu a răspuns și cîrcotașilor care au acuzat autoritățile publice locale că au irosit banii publici și că bugetul statului a fost prejudiciat. Aceasta a menționat că florile cumpărate din afara țării au fost cu circa 30-40 la sută mai ieftine decît cele de pe piața noastră, pentru o floare cheltuindu-se în medie12 lei.

Sersa: noi.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md