Astăzi 17 Iulie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 16 Iulie 2018
Abonamente

a

 
 
 

Actualitate 17 Aprilie 2018, ora 10:23

Ce se va întâmpla cu covorul de flori din centrul capitalei

Marime Font

Covorul de flori din centrul capitalei va fi astăzi dezasamblat, iar florile vor fi replantate în răzoarele și rondurile cu flori din cele cinci sectoare administrative ale capitalei.

 Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei de către şeful-adjunct al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Galina Leahu.

„Astăzi, împreună cu toti angajații de la Spații Verzi, vom începe dezasamblarea covorului de flori din centrul capitalei. Ulterior, aceste flori vor fi plantate în razoarele și rondurile cu flori din sectoarele administrative”, a anunțat Leahu.
Totodată, ea a menționat că ar fi bine ca locuitorii capitalei să ajute la astfel de măsuri, dar nu să critice, iar dacă văd persoane care distrug florile plantate, să anunțe imediat organele de poliție.„Rugăm oamenii să nu fie indiferenți față de munca depusă. În țări precum Olanda și Norvegia, oamenii care își iubesc orașul, participă la amenajarea spațiilor verzi. Lumea vine și ajută, dar nu critică”, a adăugat Leahu.

Referindu-se la faptul că unele flori plantate s-au oficil, aceasta a specificat că este o situație firească ca 10-15% din florile plantate să se ofilească.
La rîndul său, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a menționat că se propune ca anul viitor să fie realizat un alt covor.

„În cazul în care vom continua această frumoasă tradiție, vom realiza un covor cu totul diferit. Am început negocierea cu Guvernul pentru a prelua o seră pentru creșterea florilor, iar florile necesare pentru astfel de proiecte să fie crescute la noi”, a specificat primarul.

Totodată, Silvia Radu a răspuns și cîrcotașilor care au acuzat autoritățile publice locale că au irosit banii publici și că bugetul statului a fost prejudiciat. Aceasta a menționat că florile cumpărate din afara țării au fost cu circa 30-40 la sută mai ieftine decît cele de pe piața noastră, pentru o floare cheltuindu-se în medie12 lei.

Sersa: noi.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Din nou – poezie

Poezia, din regina artelor, ajunge de multe ori în edituri să fie o Cenușăreasă. În Republica Moldova cu atât mai mult. Majoritatea poeților fie publică în România, fie – cei mai mulți – își plătesc cărțile. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Familia creștină – între neînțelegere și bășcălie

Ca de obicei internetul (și mândria) a(u) rupt în două prietenii, colegii de serviciu, oamenii din aceleași sfere de activitate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Câte surprize încap în Campionatul Mondial de Fotbal?

Capul de afiș al optimilor a fost cu siguranță rezultatul obținut de Rusia împotriva Spaniei. Evident un rezultat neașteptat.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Iulie 2018, de Dan Nicu

Statul interimar

Un sistem de justiţie pasibil de multe „calităţi”, însă nu de corectitudine, a anulat nişte alegeri locale perfect valide din nişte motive supte din deget, oferind un exemplu de ignorare şi sfidare a voinţei suverane a cetăţenilor.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 9 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Moldova – proiect imposibil

Regretatul jurnalist Andrei Gheorghe ne-a dat – mie și soțului – o importantă lecție care să ne ajute în scris. Atât ca jurnaliști, cât și ca scriitori. Azi o voi da mai departe, tocmai din cauză că o voi încălca parțial.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Dreptatea divină

Situația din țara noastră, dar și din celelalte – oriunde ne uităm, fie chiar și peste Prut – pare mai dezastruoasă ca niciodată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 3 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Cu avionul la cumpărături

E interesant cât de mult suntem preocupați de teorii. Lăsăm impresia că ne merge atât de bine încât singura grijă e teoria, iar partea practică a vieții se întâmplă de la sine. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Constantin Tănase

Crucea de la răscruce. Moldova între nostalgia trecutului și nostalgia europeană

Motto: „Când ai zece pași de făcut, nouă pași sunt jumătatea drumului”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Răzvan Munteanu

O nouă bază militară a SUA în România?

„Nu cred că există o zi fără provocări din partea Rusiei”, a declarat în această săptămână ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, pentru presa de la București. Potrivit oficialului, provocările ruse sunt în spațiul aerian, maritim și cibernetic, dar totodată...

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Eșecul Germaniei la Cupa Mondială

Eșecul Germaniei e un rezultat la care s-a „muncit” ani de zile. După ce în 2013 finala Ligii Campionilor se juca între două echipe germane, ambele conduse de antrenori germani, care cunoșteau jucătorii, a urmat Brazilia. Însă după Brazilia a venit primul pas al declinului:

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 28 Iunie 2018, de Ana Gabor

Suntem din Basarabia

Cine nu a învățat din greșelile istoriei, riscă să le repete. S-au împlinit 78 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când Basarabia a fost ocupată de trupele sovietice. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Doza de cultură

Nimic nu relaxează omul mai mult decât o doză de cultură primită într-un spațiu necunoscut. E bine să ai parte și de o excursie, și de evenimente culturale.

() Citeşte tot articolul