Ce spune Administrația Mănăstirii Saharna despre scrisorile găsite la groapa de gunoi

publicat în Actualitate pe 19 Septembrie 2017, 12:54

Administrația Mănăstirii Saharna reacționează la informațiile apărute în presă despre scrisorile cu dorințele creștinilor găsite la groapa de gunoi de lângă mănăstire. 

„Asigurăm toți creștinii că pomelnicele lăsate pentru o perioadă anumită la preoții, pangarul mănăstirii sau trimise prin intermediul site-ului oficial al mănăstirii pe internet, sunt pomenite atâta timp cât este indicat în pomelnic ( 5 acatiste, 40 paraclise, 40 liturghii, etc. ) care sunt arse o dată în săptămâna într-un loc special amenajat pe teritoriul mănăstirii, iar ceea ce ține de „obiceiul” de a lăsa „dorințele” în crăpăturile din piatra a zidului mânăstirii rupestre – preoții mânăstirii nu duc nici o răspundere, încât acest obicei este „din popor”, nu este binecuvântat de preoții mânăstirii și nu are nici o tangență cu pomelnicele lăsate pentru pomenire la Sfântă Mănăstire,” se arată în comunicatul de pe siteul mănăstirii.

Administrația Mănăstirii Saharna recomandă presei să se documenteze temeinic pentru a informa corect și a respecta evlavia credincioșilor și pelerinilor ce vizitează Sfintele lăcașuri. 

stirilocale.md