Actualitate

Ce trebuie să facă R. Moldova pentru a primi 100 de mln de euro din partea UE

„Decizia despre asistența macrofinanciară s-a făcut, dar acum suntem în procesul de finalizare a documentelor, de pregătire a acestei asistențe. Vom vedea când va fi posibil de semnat documentele respective. În ceea ce privește tranșele, asta va depinde de evaluarea în domeniile care țin de democrație și respectarea drepturilor omului. Asta este un aspect legat de dialogul avut între UE și R. Moldova în contextul reformei sistemului electoral. Poziția Uniunii Europene a fost exprimată foarte clar de toate instituțiile europene”, a comunicat diplomatul.

Declarația sa vine în contextul în care, la începutul acestei luni, mai multe voci afirmau că UE sistează finanțarea din cauza modificării sistemului electoral. Drept replică, PD, prin interediul lui Sergiu Sîrbu susținea că asistența financiare de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europena va ajunge în Republica Moldova și că întârzierea acestora este generată de anumite proceduri tehnice.

Amintim că Parlamentul European a aprobat, la începutul lunii iulie,, acordarea asistenței de 100 de milioane de euro pentru susținerea agendei de stabilizare economică și de reforme structurale în Republica Moldova. Din acest ajutor, 40 de milioane au fost convenite sub formă de grant și 60 de milioane sub formă de împrumut, scrie Agora. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *