Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 08:51
Abonamente

Actualitate 12 Octombrie 2017, ora 11:53

Ce vrea MAI să construiască pe terenul Dinamo din Chișinău

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) își propune să construiască un Centru Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii (CIPAL) pe un teren din strada Nicolae Dimo, unde în prezent se află Clubul sportiv central „Dinamo”, aflat în administrarea MAI, transmite IPN.

Într-un proiect de hotărâre prezentat pentru dezbateri publice de către MAI, se precizează că, deşi destinaţia terenului este de construcție, în baza unei decizii a Consiliului municipal Chişinău din anul 2000 terenul în cauză este inclus în zona spaţiilor verzi. Astfel, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la spaţiile verzi ale localităţilor urbane şi rurale, în cazuri excepţionale, construcţia obiectivelor de menire socială (drumuri de folosință generală, instalații tehnica-edilitare, clădiri) şi alte modificări ale destinaţiei terenurilor spaţiilor verzi sunt premise numai în baza unei hotărâri de Guvern, cu avizul autorităţii centrale pentru mediu şi acordul populaţiei din zona respectivă.

În cazul în care Guvernul va decide să schimbe destinația terenului respectiv, construcţiile care se află în prezent pe teren vor fi demolate, iar pe locul lor vor fi construite spaţiile pentru viitorul centru de instruire. MAI se precizează că în mare parte zona cu vegetaţie va rămâne în afara spaţiului construit. Ministerul motivează necesitatea CIPAL prin faptul că în prezent nu dispune de o instituție de învățământ multifuncțională, specializată în formarea profesională. Construcția Centrului va face posibilă instruirea personalului MAI, dar și din alte autorități.UE urmează să aloce echivalentul a circa 260 de milioane de lei pentru edificarea CIPAL, ceea ce constituie 55% din valoarea totală a investiţiei. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md