Actualitate

Cea de-a XVI-a ediţie a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova” va include un amplu program de afaceri

În context, Sergiu Harea, preşedinte al CCI, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că în această perioadă vor avea loc patru forumuri de afaceri: Moldova-România, Moldova-Rusia, Moldova-Belarus şi Moldova-Austria.

De asemenea, va fi organizată Conferinţa Naţională în cadrul Programului Uniunii Europene de înverzire a economiilor din ţările Parteneriatului Estic /Eap GREEN/ şi se vor desfăşura mese rotunde şi seminare.

„Fabricat în Moldova” este manifestarea cu care debutează programul expoziţional al Republicii Moldova şi această expoziţie are drept obiectiv susţinerea producătorilor autohtoni, promovarea produselor competitive pe piaţa internă şi externă, atragerea investiţiilor şi intensificarea dialogului public-privat”, a precizat sursa citată.

Preşedintele CCI a mai informat că la ediţia din anul curent vor fi prezentate 15 standuri colective a 13 raioane, precum şi ale UTA Gagauz-Yeri şi regiunii transnistrene.

În premieră, la actuala ediţie vor lua parte şi companii mixte, membre ale Camerei de Comerţ Moldo-Italiene, de asemenea, cu genericul „Fabricat la Iaşi”, îşi vor expune produsele firme din România. Evenimentul „Fabricat la Iaşi” constituie o noutate şi se desfăşoară ca rezultat al participării întreprinderilor din Republica Moldova, în luna noiembrie 2016, la Expoziţia „Fabricat în Moldova”, care a avut loc la Iaşi, a mai spus Sergiu Harea.

Cea de-a XVI-a ediţie a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova” va întruni peste 350 de agenţi economici din diferite ramuri ale economiei naţionale, inclusiv industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, cea uşoară ş.a., precum şi institute de cercetări ştiinţifice şi meşteri populari. Expoziţia va fi vizitată de delegaţii ale Camerelor de Comerţ şi Industrie din Austria, Belarus, România, Rusia, Ungaria. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *