Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Auto 27 Iulie 2014, ora 15:06

Cea mai economică maşină din lume: consumă cât un scuter

Marime Font

A fost prezentat prima dată ca prototip în anul 2009, în 2011 a făcut senzaţie în Qatar, iar anul trecut la Geneva nemţii de la Volkswagen l-au prezentat ca model de serie. Este vorba despre cea mai economica maşină din lume: Volkswagen XL1.

Produs în doar 200 de exemplare şi cu un preţ de 110.000 euro, Volkwagen XL1 bate toate recordurile în ceea ce priveşte consumul de carburant. Automobilul este propulsat de un motor TDI, cu doi cilindri, care produce 48 CP.

Acesta este ajutat de un motor electric care oferă un plus de 27 CP. Totul este asistat de o transmisie automată DSG cu şapte rapoarte. Maşina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 12,7 secunde şi atinge o viteză maximă de 162 km/h. XL1 are un consum de 0.9 litri/100 de km şi emisii de numai 20 g/km.Toate cele 200 de unităţi vor fi construite manual, din fibră de carbon, respectând cerinţe stricte ce vor aduce masa totală la numai 795 de kilograme şi coeficientul aerodinamic la doar 0.19 Cx. XL1 are o lungime de 3,970 mm o lăţime de 1,682 mm şi o înălţime de 1,184 mm.

XL1 este produsă la fabrica Volkswagen din Osnabrück, Germania. Preţul unui model în Germania este de 110.000 euro. Tehnologia folosită de XL1 va fi folosită în viitor şi de alte modele Volkswagen.

Sursa: Money.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md