Actualitate

Cea mai mare fabrică de uscare a legumelor şi fructelor, ce va costa 6 milioane de euro va fi deschisă la Ungheni

Întreprinderea va avea o capacitate de prelucrare a peste 50.000 de tone de legume şi fructe proaspete anual. Din acestea se vor produce aproximativ 8.000 de tone de produse uscate.

Întreprinderea va exporta 99% din marfă. Astfel va acoperi deficitul de pe piața legumelor uscate, spun experţii care au realizat proiectul.

"Noi am făcut o analiză la nivel internațional și într-adevăr, există cerere, dar nu există ofertă. Cantitățile pe care noi dorim să le producem nu sunt atât de mari, încât piața din RM, sau regiunea Ungheni nu poate să le producă" a declarat managerul companiei de consultanță, Angelica Manea.

"Asta este zona de intrare a mărfii umede. Asta este zona, ieșirea mărfii deja gata împachetată din fabrică. Produsul pe care îl vom produce noi are o capacitate de păstrare de 5 ani de zile și va fi un produs mix de mâncare gata pentru țările africane", a declarat unul dintre proprietarii fabricii, Iurie Nicov.

Fabrica va oferi peste 200 de locuri de muncă și colaborări de lungă durată cu mai mulţi agricultori din țară.

Autorităţile, dar şi localnicii din comuna Valea Mare, abia aşteaptă deschiderea întreprinderii.

"Este o mare bucurie pentru oameni să aibă un loc de muncă stabil. Angajaţii vor fi selectaţi în baza studiilor", a spus primarul comunei Valea Mare, raionul Ungheni, Galina Varvariuc.

Proiectul costă aproximativ șase milioane de euro, dintre care patru milioane și jumătate de euro sunt dintr-un credit al Guvernului polonez, iar restul sunt alocaţiile antreprenorilor.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *