Culinar.md

Cea mai nouă descoperire despre vin

Potrivit unui studiu publicat în Frontiers in Human Neuroscience, somelierii au un acut simţ al mirosului, dar şi un creier cu porţiuni mai groase, comparativ cu o persoană care nu bea vin. Oamenii de ştiinţă cred că un astfel de creier poate preveni maladiile Alzheimer şi Parkinson mai mult decât unul cu secţiuni mai subţiri de ţesut cerebral.

"Deşi nu e sigur 100%, există posibilitea ca un creier mai gros să fie şi unul mai bun", afirmă dr. Sarah Banks, şef Neuropsihologie la clinica Cleveland din Las Vegas şi autor al studiului, notează The New York Post.

"Se pare că dacă un creier este mai dens în anumite zone, unei boli îi va lua mai mult timp să-şi facă simţită prezenţa, însă deocamdată suntem la faza de speculaţie", completează ea.

Deşi studiile trebuie aprofundate, Banks spune că rezultatele acestei cercetări sunt "încurajatoare". Chiar dacă nu eşti un maestru somelier, trăind ca unul îţi poate păstra creierul puternic.

sursa: gustarte.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *