Editorial

Cea mai urâtă Olimpiadă din istorie

Nu mă voi lega în acest articol de neajunsurile tehnice ale acestei olimpiade, sau de boicotul unui număr impunător de demnitari care au refuzat să asiste la deschiderea oficială. Voi vorbi despre altceva, despre războiul informațional pe care Rusia îl promovează în toată lumea, război care acum, folosind aceleași instrumente mârșave s-a întors împotriva ei. Mai mult, acest război informațional imperialist a tensionat societatea din Ucraina atât de mult, încât s-a ajuns la un război civil.

Din timpurile antice, Olimpiada reprezenta o sărbătoare a sportului, a voinței și a păcii. Încă de pe atunci s-a instaurat o frumoasă tradiție, conform căreia, în timpul Olimpiadei încetau toate conflictele militare, iar dușmanii deveneau pentru câteva zile prieteni și stăteau în aceleași tribune urmărindu-i pe cei mai buni atleți ai lumii.

Din păcate, Olimpiada a încetat să mai fie un simbol al păcii. Și nici gazda acestei Olimpiade nu mai vrea pace. În timp ce sportivii cuceresc medalii, la Kiev oamenii simpli mor pentru libertate și idealuri, secerați de gloanțele miliției. Știm bine cine stă în spatele acestor gloanțe. În lupta pentru interese geopolitice și frustrările personale ale unor lideri, mor oamenii de rând, nu politicienii.

În prezent, sportivii au trecut pe locul doi, iar Olimpiadele s-au transformat în demonstrări de forță politică și economică, nu în sărbători sportive. Din păcate, toate medaliile câștigate la această olimpiadă sunt pătate de sânge. Și nimeni nu are de gând să oprească acest masacru. Politicienii discută și se întrunesc în timp ce oamenii nevinovați mor cu zecile. Despre ce fel de sărbătoare a sportului putem vorbi în acest caz?
În scurt timp, Olimpiada din Soci se termină. Și mă tem că numărul morților va depăși numărul medaliilor. Pentru că întrecerea sportivă a domnului Putin este doar un paravan menit să ascundă toate apucăturile staliniste ale acestuia. Și da, spun cu mâna pe inimă, Olimpiada din Soci este ce mai urâtă Olimpiadă din istorie.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *