Sănătate

Ceaiuri de sezon

Ceaiuri împotriva alergiilor

În ciuda vremii frumoase, primăvara aduce cu ea o mare problemă: alergiile. Strănutul, tusea, înroșirea ochilor și eczemele ușoare sunt probleme provocate de o serie de alergeni specifici primăverii. Din fericire, există câteva ceaiuri care vor diminua considerabil efectele alergiilor.

Strănutul (cel mai frecvent simptom al alergiilor) poate fi moderat dacă se consumă zilnic ceai fierbinte din trifoi roșu sau urzică. Aceste două ceaiuri reduc inflamația, ușurează respirația și diminuează simptomele alergiei.

Congestia și inflamarea pielii pot fi tratate cu ajutorul ceaiurilor de eucalipt și cimbru.

Ceaiuri împotriva asteniei de primăvară

Astenia este o stare fiziologică care are simptome precum: oboseala, diminuarea randamentului fizic și intelectual, reducerea puterii de concentrare, amețeli, lipsa apetitului alimentar. De aici, aceste simptome provoacă apariția anxietății și a stărilor de iritabilitate.

Tratează astenia de primăvară cu ajutorul ceaiului de urzici. Acesta este foarte bogat în vitamine și minerale care ajută corpul să iasă rapid din această stare. Fierbe cinci linguri de frunze de urzici în jumătate de litru de apă și consumă lichidul pe toată durata zilei. 

Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *