Actualitate

CEC a aprobat modelul şi textul buletinului de vot. Va avea o lungime de peste jumătate de metru / FOTO

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pe 12 iunie, prin tragere la sorți, ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot pentru ultimii 5 potențiali concurenți electorali. Aceștia au depus documentele de înregistrare pe 11 iunie.

Buletinele de vot de la scrutinul anticipat din 11 iulie curent va avea o lungime de 58 centimetri și o lățime de 14 centimetri, spațiu în care vor încăpea toți cei 23 de candidați înscriși în cursa electorală.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi modelul și textul buletinului de vot de la alegerile care vor avea loc în mai puțin de o lună.

Partea de sus va conține inscripția ,,BULETIN DE VOT”, iar sub aceasta se va scrie tipul scrutinului și data desfășurării. Mai jos vor fi aplicate două numere: în partea stângă-numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă-numărul de ordine al secției de votare.

Buletinul de vot va fi divizat în 23 de patrulatere. În partea stângă a fiecărui patrulater se va imprima simbolul concurentului electoral, în centrul patrulaterului se va înscrie denumirea partidului, mișcării social-politice, blocului electoral sau inscripția ,,candidat independent.” 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *