Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:27
Abonamente

Actualitate 23 Octombrie 2017, ora 18:29

CEC a înregistrat PL în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat Partidul Liberal în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă, programat pentru 19 noiembrie, transmite radiochisinau.md

„PL s-a înregistrat în calitate de concurent electoral la referendum pentru a-l reprezenta pe primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă și pentru a îndemna locuitorii orașului să nu participe la acest exercițiu”, a declarat astăzi într-o conferință de presă liderul formațiunii, Mihai Ghimpu.
În acest context el a criticat decizia autorităților electorale de a-i respinge solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de concurent electoral pentru a se apăra de acuzațiile care i se aduc. Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat că nu există probe nici în dosarele penale deschise pe numele lui Dorin Chirtoacă, care ar demonstra vinovăția acestuia.
Amintim că la 19 noiembrie, în municipiul Chișinău, va avea loc un referendum, inițiat de socialiști, privind revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domicliu. Doar Partidul Socialiștilor, care pledează pentru demitere, și Partidul Liberal care îndeamnă populația să boicoteze referendumul, au fost înregistrați în calitate de concurenți electorali, mai multe formațiuni politice anunțând boicotarea plebiscitului.
Prezența minimă la urne pentru validarea referendumului este de o treime dintre alegătorii înscriși în liste. În același timp, potrivit Codului electoral, pentru demiterea primarului prin referendum este necesar să voteze cel puțin același număr de alegători câți au votat pentru alegerea sa. La alegerile locale din 2015, pentru Dorin Chirtoacă au votat peste 163 de mii 500 de alegători.
Pentru organizarea referendumului vor fi cheltuiți aproape 9 milioane de lei. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md