Cehii de la Conseq îşi majorează participaţia la Purcari la 6,25% din companie, echivalentul unei investiţii de 27 mil. ron

publicat în Actualitate pe 22 Octombrie 2019, 10:28

 

Conseq Investment Management, unul dintre cei mai mari manageri de fonduri din Cehia, şi-a majorat pe 7 octombrie participaţia la producătorul de vinuri Purcari (simbol bursier - WINE) la 6,25%, prin achiziţia a 1,25 milioane de acţiuni, astfel că în prezent investiţia acestuia este de 27 mil. lei la compania din Republica Moldova, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor publicate la bursă.

Cehii de la Conseq au ajuns la 6,25% din companie prin intermediul a două fonduri, respectiv Conseq Invest Plc (3,64%) şi Conseq penjisni spolecnost (2,61%). La începutul lunii octombrie, Lorimer Ventures, societate înregistrată în Cipru şi al doilea cel mai mare acţionar al producătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE), a lichidat deţinerea de 22% pe care o avea la companie, prin intermediul unei oferte accelerate, pentru suma de 91 milioane de lei. Purcari menţiona atunci că a fost vorba de mai mulţi cumpăratori.