Actualitate

Cekistul A. Reşetnicov: Rusia e mumă, iar România – ciumă?

La câteva zile de la publicarea acelei ştiri, fostul director al SIS-ului A. Reşetnicov a cerut redacţiei noastre să dezminţim respectiva informaţie fiindcă, cităm, „e una ponegritoare care lezează onoarea, demnitatea şi reputaţia mea profesională”. Fideli principiilor deontologice ale meseriei, dezminţim informaţia, nu însă fără a face următoarele precizări.

Prima. Publicând materialul vizat, ne-am bazat nu numai pe coincidenţa numelui, dar şi pe informaţiile unor surse competente care ne-au asigurat că cel care a obţinut cetăţenia românească este anume deputatul comunist Artur Reşetnicov. Când ne-am convins că e vorba, totuşi, de alt A. Reşetnicov, chiar a doua zi, pe 6 mai, pe site-ul publicaţiei www.timpul.md, am publicat o altă ştire – „Reşetnicov NU ARE CETĂŢENIE ROMÂNĂ” – în care se menţiona că, „conform unor declaraţii ale oficialilor români, care se ocupă de problematica românilor de pretutindeni, care au cerut lămuriri conducerii Agenţiei Naţionale pentru Cetăţenie de la Bucureşti, fostul şef al SIS-ului lui Voronin nu a primit cetăţenie română”. Aşadar, dezminţirea a venit din chiar partea redacţiei şi ne miră faptul că un ochi ager de fost cekist nu a observat acest lucru şi ne mai solicită o dezminţire.

A doua precizare se referă la o problemă extrem de delicată. Nicidecum nu putem să ne răspundem la întrebarea cum poate apartenenţa la cetăţenia unei ţări să „fie ponegritoare, să lezeze onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională”, precum insistă Reşetnicov? Dar dacă, de exemplu, noi am fi afirmat că Reşetnicov are cetăţenie rusă (mai ştii, poate că o are!) acest fapt tot i-ar fi lezat onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională? Sau Reşetnicov porneşte de la convingerea „patrioţilor moldoveni” că Rusia e mumă, iar România – ciumă? Nu aduce asta a xenofobie şi rasism? Întrebăm, nu tragem cu tunul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *