Cultură

Cel de-al treilea bust al lui Grigore Vieru va fi instalat la Straseni

Artistul botosanean M. Manastireanu a sculptat din piatra bustul lui Grigore Vieru, care va fi amplasat in locul placii instalate acum un an, in orasul Straseni. Bustul va fi dezvelit pe 14 februarie, atunci cand se implinesc 75 de ani de la nasterea poetului.

"Chiar daca a fost o munca grea, am facut-o cu mare placere, intrucat este o mare personalitate nu doar in Republica Moldova, ci si in Romania. A fost un mare patriot si un patriot adevarat. A ramas in urma poezia lui de o mare valoare", a afirmat Manastireanu, care, in anii ’90, l-a cunoscut personal pe Grigore Vieru

Marcel Manastireanu are peste 60 de lucrari in aer liber, expuse atat in tara, cat si in strainatate. Artistul botosanean in varsta de 60 de ani este autorul busturilor lui Stefan cel Mare amplasat la Edinet, Ciprian Porumbescu si Alexandru cel Bun de la Cernauti – Ucraina si Mihai Eminescu de la Odessa – Ucraina.

In luna februarie in R. Moldova vor fi instalate trei busturi ale lui Grigore Vieru. Pe 14 februarie bustul poetului va fi fi instalat pe Aleea Clasicilor din orasul Chisinau, pe12 februarie in parcul „Mihai Eminescu” din orasul Soroca si cel de-al treilea in orasul Straseni. Amintim ca Grigore Vieru a decedat pe 18 ianuarie 2009, in urma unui accident de circulatie, in apropiere de Chisinau.
 

Sursa: Info Straseni

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *