Preotul Maxim Melinti, cunoscut prin modul său modern și nonconformist de a comunica despre religie, a vorbit recent într-un interviu despre un subiect tabu pentru societatea noastră - sexul, în special în Postul Mare. Părintele susține că dacă atât soțul și soția decid să se abțină de la această plăcere, atunci e în regulă, însă dacă doar unul dintre soți hotărăște să nu aibă relații conjugale cu partenerul, atunci acest lucru ar putea duce la ceartă în familie, ceea ce nu este normal într-o relație sănătoasă.
Totodată, preotul a mai vorbit și despre părinții care merg pe la biserici și mănăstiri ca să-și „trateze” copiii sau să „scoată duhul rău” din rude și cunoscuți. El a remarcat că sunt cazuri când oamenii au nevoie de specialiști, poate de psihologi, iar ei sunt convinși că au în ei duh rău și stau acasă agravându-și starea.
Referindu-se la procedura de „scoatere a duhului rău” din oameni, Maxim Melinti a zis că a văzut pe grupuri tematice pentru mame întrebări precum „Copilul plânge foarte mult noaptea, oare ce e de făcut?” și răspunsuri de genul: „Du-te la biserica cutare, să i se citească rugăciunea cutare!”, deși de fapt acea mămică ar trebui să ceară sfatul medicului și să vadă dacă copilul nu are probleme de sănătate.
Preotul a zis că mulți oameni care au spre exemplu epilepsie cred că „sunt îndrăciți”, „cu duh rău în ei” și stau acasă în timp ce boala li se agravează. „În multe situații omul trebuie să se adreseze la psiholog și nu la preot”, a accentuat părintele Melinti.
Totodată, în video preotul a vorbit și despre faptul că nu este corectă față de femei atitudinea bisericii, el consideră incorect faptul că femeile nu pot participa la botezul propriilor copii după ce i-au purtat 9 luni și au trecut prin durerile nașterii.
Mai multe opinii foarte bune ale preotului le puteți auzi în interviul video integral, realizat de jurnalistul Dorin Galben pe pagina sa de Facebook - Un show de doi Galbeni:
|
Noi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulDoar 9 dintre 100 de fumători sunt utilizatori de produse de nicotină mai puțin nocive. Datele se conțin în raportul “Starea globală a reducerii daunelor provocate de tutun” și au fost publicate de către Agenția de Sănătate Publică din Marea Britanie....
( ) Citeşte tot articolulDragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.
( ) Citeşte tot articolulCopilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marți la Gribova, raionul Drochia, și băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verișori.
( ) Citeşte tot articolulBibliotecile au ceva magnetic, sunt temple ale cunoașterii unde poți pierde noțiunea timpului, medita sau pur și simplu te poți relaxa într-un mediu liniștit. Mai mult, unele dintre aceste clădiri sunt adevărare bijuterii arhitecturale și merită un loc pe lista de obiective de...
( ) Citeşte tot articolulPentru a da un gust mai bun orez-ului incercati sa-l fierbeti in supa in loc de clasica apa cu sare, va avea un gust deosebit. Puteti gati linistiti aceasta reteta atat pentru un pranz sanatos cat si pentru o cina usoara.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolul