Cel mai popular preot din R. Moldova spune dacă este sau nu permis să întreții relații sexuale în Postul Mare / VIDEO

publicat în Actualitate pe 6 Aprilie 2018, 12:55

Preotul Maxim Melinti, cunoscut prin modul său modern și nonconformist de a comunica despre religie, a vorbit recent într-un interviu despre un subiect tabu pentru societatea noastră - sexul, în special în Postul Mare. Părintele susține că dacă atât soțul și soția decid să se abțină de la această plăcere, atunci e în regulă, însă dacă doar unul dintre soți hotărăște să nu aibă relații conjugale cu partenerul, atunci acest lucru ar putea duce la ceartă în familie, ceea ce nu este normal într-o relație sănătoasă.  

Totodată, preotul a mai vorbit și despre părinții care merg pe la biserici și mănăstiri ca să-și „trateze” copiii sau să „scoată duhul rău” din rude și cunoscuți. El a remarcat că sunt cazuri când oamenii au nevoie de specialiști, poate de psihologi, iar ei sunt convinși că au în ei duh rău și stau acasă agravându-și starea.

Referindu-se la procedura de „scoatere a duhului rău” din oameni, Maxim Melinti a zis că a văzut pe grupuri tematice pentru mame întrebări precum „Copilul plânge foarte mult noaptea, oare ce e de făcut?” și răspunsuri de genul: „Du-te la biserica cutare, să i se citească rugăciunea cutare!”, deși de fapt acea mămică ar trebui să ceară sfatul medicului și să vadă dacă copilul nu are probleme de sănătate.

Preotul a zis că mulți oameni care au spre exemplu epilepsie cred că „sunt îndrăciți”, „cu duh rău în ei” și stau acasă în timp ce boala li se agravează. „În multe situații omul trebuie să se adreseze la psiholog și nu la preot”, a accentuat părintele Melinti.

Totodată, în video preotul a vorbit și despre faptul că nu este corectă față de femei atitudinea bisericii, el consideră incorect faptul că femeile nu pot participa la botezul propriilor copii după ce i-au purtat 9 luni și au trecut prin durerile nașterii.

Mai multe opinii foarte bune ale preotului le puteți auzi în interviul video integral, realizat de jurnalistul Dorin Galben pe pagina sa de Facebook - Un show de doi Galbeni

TIMPUL.MD