Cel puțin 42 de răniți într-un nou accident feroviar

publicat în Actualitate pe 23 August 2017, 09:08

Cel puțin 42 de persoane au fost rănite miercuri în urma deraierii unui tren în nordul Indiei, la numai câteva zile după un accident similar care a avut loc în aceeași regiune și s-a soldat cu 23 de morți, informează AFP.

Cu puțin timp înainte de zorii zilei, un tren a lovit un camion în statul Uttar Pradesh (nord), provocând deraierea și bascularea a 12 vagoane, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al căilor ferate indiene Anil Saxena.

'Circa 42 de persoane au fost rănite în accident, majoritatea au răni superficiale', a declarat la rândul său șeful poliției acestui district, Sanjeev Tyagi, prezent la locul accidentului.

Acest accident este al doilea în mai puțin de o săptămână în Uttar Pradesh, stat sărac și cel mai populat din India, cu 220 de milioane de locuitori.

Sâmbătă, o altă deraiere de tren, tot în statul Uttar Pradesh, s-a soldat cu moartea a 23 de persoane și rănirea altor 64.

Rețeaua feroviară indiană, una dintre cele mai importante din lume, prezintă mari lacune în materie de securitate, însă rămâne principalul mijloc de transport ce permite acoperirea distanțelor mari din această țară vastă.

Potrivit unui raport guvernamental din 2012, aproape 15.000 de oameni mor în fiecare an în accidente feroviare, un bilanț dur calificat drept "masacru" de autorii anchetei.