Internațional

Cel puţin 12 persoane au fost ucise, după ce un convoi de camioane cu ajutoare umanitare a fost lovit de raiduri aeriene la Alep

UPDATE 8:05. Cel puţin 12 persoane au fost ucise când un convoi umanitar al ONU a fost vizat de un atac în apropiere de Alep, în Siria, la câteva ore după expirarea armistiţiului din ţară, relatează BBC News, preluată de News.ro.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, ONG care urmăreşte evoluţia conflictului din Siria, atacul a fost lansat de avioane de luptă ale Damascului sau Rusiei.

Între 18 şi 31 de camioane au fost lovite, potrivit unui purtător de cuvânt al ONU.

"Aproximativ 20 de camioane care erau staționate în fața sediului Semilunii Roșii siriene la Urum al-Kubrah au fost lovite de raiduri aeriene", a făcut cunoscut OSDO fără să anunțe victime.

"Am auzit vorbindu-se că un convoi a fost lovit și încercăm să obținem mai multe informații", a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Convoiul traversa orașul Urum al-Kubrah încărcat cu "făină de grâu și medicamente" destinate celor 78.000 de persoane care trăiesc în regiune, declarase anterior un purtător de cuvânt al Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (UNOCHA), David Swanson.

La câteva ore după anunțul regimului sirian privind "încetarea armistițiului", care a durat o săptămână, raiduri aeriene și bombardamente intense au lovit în special cartierele rebelilor din Alep, potrivit OSDO.

Din iulie 2012, orașul Alep este divizat între cartierele de vest, aflate sub controlul regimului, și cartierele de est, administrate de opozanți. 

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *