Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

 
 

Chișinău 12 Mai 2014, ora 10:06

Cele 28 de apartamente de la mansardă au ars din cauza unui scurtcircuit

Marime Font

Incendiul la mansarda din strada Independenţei din capitală a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. 

Şeful adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Mârzencu, a spus în cadrul şedinţei operative de la Primărie că scurtcircuitul a pornit de la un cablul electric central, care alimenta 12 apartamente. Acesta era trasat pe suprafaţa tavanului şi a provocat
incendiul din cauza suprasolicitării.

Liviu Mârzencu a mai spus că o parte din vină o au şi locatarii mansardei care au efectuat lucrări de construcţie neautorizate şi au folosit elemente din material combustibil chiar lângă cablurile electrice din podul clădirii.
 
Pretorul sectorului Botanica, Vladimir Guriţenco, a precizat că, în prezent, doar 3 familii din cele 28 care au avut de suferit sunt cazate la Gimnaziul internat nr.2 din capitală, restul stau pe la rude şi prieteni.Autorităţile încă nu au o soluţie pentru proprietarii apartamentelor de la mansardă care au ars, dar susţin că este nevoie de conservarea acoperişului pentru a proteja locatarii de la etajele inferioare în cazul unor ploi abundente. 

Amintim că pe 1 mai, un incendiu a mistuit mansarda unui bloc de pe strada Independenței din sectorul Botanica. Din fericire, focul nu a pricinuit decât pierderi materiale.

Sursa:IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md