Economie

Cele mai bune 5 industrii în care să începi o afacere

1. Căutarea unui job poate fi mai uşoară atunci când cineva face asta în locul tău. Astfel că ai putea încerca să porneşti la drum înfiinţându-ţi o agenţie de recrutare pentru angajaţi temporari. Specialiştii spun că, până în 2016, cererea de astfel de angajaţi va creşte cu până la 5% anual, ţinând cont de faptul că firmele sunt încă neîncrezătoare în revenirea economiei şi preferă să apeleze la contracte pe perioada determinată.

2. Cum tot mai mulţi sunt preocupaţi de mâncarea sănătoasă, însă nu pot renunţa la micile plăceri cum sunt snacksurile, ai putea sa începi o afacere în acest domeniu. Mai precis, să produci snacksuri bio. De exemplu, doar în SUA, în 2009, 5% din vânzările de mâncare bio însemna snackurile ecologice.

3. Cum tot mai mulţi îşi caută un loc de muncă în alte ţări decât cele natale, cererea de cursuri de limbi străine este în creştere, iar engleza a devenit a doua limbă pentru majoritatea. Piaţa cursurilor de limbi străine valorează un miliard de dolari la nivel mondial, cu o creştere 13% anual. Aşa că vorbim despre unul dintre domeniile cu cele mai mari rate de succes anul acesta.

4. Cei de la IDC spun că în 2011 se vor vinde aproximativ 472 milioane de telefoane inteligente, în comparaţie cu cele 305 milioane de unităţi vândute în 2010. Iar cifra se va dubla până în 2015, până la 982 milioane de smartphone-uri vândute la nivel mondial. Nu este de mirare că firmele care produc aplicaţii pentru telefoanele inteligente sunt tot mai căutate. Este vorba în special despre cele care te ajută să găseşti cea mai ieftină benzină şi cele mai bune reduceri din zonă în care te afli.

5. Şi un business care presupune închirierea de echipamente sportive are potenţial. Închirierea de schiuri sau bărci reprezintă doar câteva exemple care duc această industrie la o valoare de un miliard de dolari, iar o astfel de companie are venituri ce depăşesc 447.000 de dolari anual.

Sursa: incont.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *