Astăzi 20 Ianuarie 2020, Luni - Ultima actualizare la ora 12:11
Abonamente

Actualitate 31 August 2017, ora 12:15

Cele mai bune comedii pe care poți să le vezi astăzi

Marime Font

E greu să faci un top de filme fără să fii puțin subiectiv, chiar și când vorbim de comedii. Am încercat să le adun însă pe cele pe care ar trebui să le vezi măcar o dată. 


Anul 1994 a fost unul bun pentru el, pentru că atunci apăreau Ace Ventura, The Mask și Dumb and Dumber, adică genul de comedii în care actorul se dezlănțuie în toată splendoarea lui. Mai departe, tot ce a apărut cu Carrey în rol principal a fost din ce în ce mai bun. În ‘96, apărea Cable Guy, iar un an mai târziu Liar Liar, adică comedia aia în care Jim Carrey nu mai poate minți timp de 24 de ore. După cum am spus, e greu să te oprești la o singură comedie.

Cert e că fiecare dintre aceste roluri au fost unice în felul lor și nu te poți decide care a fost cea mai memorabilă interpretare a lui.

Genul ăsta de comedii cu adolescenți, petreceri, majorete și jucători de fotbal american sunt foarte multe. Cert e că în perioada respectivă au ieșit cele mai bune, genul de comedii care au reușit să inspire tot mai multe filme în genul ăsta, dar care, din păcate, au pălit în fața lor.

Povestea este clasică, un grup de adolescenți fac un pact prin care speră să-și piardă virginitatea până la balul de la sfârșitul liceului. Personajele sunt memorabile și, la aproape 20 de ani de la American Pie, mi-e încă greu să-l iau în serios pe Jason Biggs. Va rămâne veșnic tipul ăla care și-a înmuiat rușinea într-o plăcintă.

Filmul ăsta este de pe vremea în care Lindsay Lohan arată decent. Mean Girls este o comedie tipică cu adolescenți în liceu, fete populare, petreceri și alte probleme pe care le au tinerii. Cu toate acestea, pe cât de clișeică sună povestea, comedia a fost un succes, iar personajele sunt citate chiar și acum, la 13 de la lansarea filmului.

Au fost atât de multe filme despre adolescenți în perioada respectivă, încât în 2001 a apărut și Not Another Teen Movie, comedie făcută ca o ironie la adresa lor. Toate dramele de până atunci apar aici, inclusiv clasica poveste din Cruel Intentions cu tipa urâțică din liceu, care se transformă în regina balului.

Și dacă tot suntem la capitolul ironii, merită menționat și Scary Movie, o parodie generală la toate filmele horror din anii ‘90 și cuprinde absolut fiecare clișeu prezent în acestea. Povestea este fix aceeași ca de fiecare dată: niște adolescenți tăntălăi omoară pe cineva din greșeală și ajung să fie hărțuiți de un tip dubios cu mască. Pe scurt, Scary Movie este amuzant pentru oricine a văzut Scream, The Sixth Sense sau I Know What You Did Last Summer.

Fără vreo legătură una cu alta, comediile au cam același fir: un grup de prieteni se aventurează la un drum lung ca să rezolve o greșeală făcută de unul din ei. Primul a fost Road Trip, care a părut în 2000 și urmărește disperarea unui tip, alături de niște prieteni, care încearcă să ajungă la prietena lui, înainte ca aceasta să vadă o casetă video în care el și-o trage cu alta. Evident, caseta a fost trimisă de același tip, din greșeală.

Boat Trip a apărut doi ani mai târziu și este despre doi tipi heterosexuali care se duc într-o vancață pe un vas de croazieră. Problema e că au nimerit pe un vapor închiriat de niște gay în căutare de aventuri.

În 2004 apare și EuroTrip și de data asta este despre un tânăr american care vrea să ajungă undeva în Europa, împreună cu niște prieteni, ca să o întâlnească pe tipa cu care a tot corespondat online. Grupul reușește să ajungă cu avionul doar până în Londra, iar mai departe urmează o serie de încurcături tipice până să ajungă la destinația finală – Berlin.

Primul din seria asta a fost Meet the Parents, iar aici faci cunoștință cu un asistent medical (Ben Stiller) care vrea să-și ceară iubita de nevastă. Înainte de asta îi cunoaște familia, adică pe un tată sceptic interpretat de De Niro. Comedia a fost un succes, așa că patru ani mai târziu a apărut și Meet the Fockers.

În a doua parte, acțiunea se mută acasă la familia la Stiller, unde părinții logodnicei urmează să-i cunoască pe ai lui. Cum era de așteptat, familia asta e mai ciudată decât prima. Seria se termină în 2010 când apare și Little Fockers. După cum sugerează și numele, au apărut și copiii între timp, dar personajele principale tot au rămas.

Anger Management

Anger Management a apărut în 2003 și a avut o distribuție pe măsură. Câteva nume notabile ar fi Jack Nicholson, Adam Sandler, Woody Harrelson și John Turturro. Comedia prezintă un om de afaceri (Sandler) care are o zi proastă și ajunge să fie obligat să participe la un program pentru gestionarea nervilor și a furiei. Acolo întâlnește tot felul de personaje, care mai de care mai dubioase, iar specialistul care trebuie să-l monitorizeze este Jack Nicholson, un personaj care nici el nu este întocmai „normal”.

The Big Lebowski

Comedia asta este un cocktail perfect de decizii proaste, încurcături și oameni cu un nivel intelectual sub mediocru. Totul pornește de la o confuzie prin care Lebowski ajunge să fie hărțuit de niște golani, din simplul motiv că are același nume cu un milionar. The Big Lebowski este o comedie perfectă în care niște personaje interpretate de Jeff Bridges, John Goodman și Steve Buscemi se bagă într-o situație mult prea complicată pentru condiția lor.

Seria The Hangover

Nu cred că mai are rost să intru în detalii despre comediile astea. Primul The Hangover a fost un fenomen, pentru că a reușit să vină cu un scenariu cât de cât original. Și anume, un grup de prieteni, după o petrecere a burlacilor, își pierd complet firul.

Doi ani mai târziu, apare The Hangover Part II, unde povestea se cam repetă, numai că în Thailanda. Seria se termină în 2013, când apare și partea a treia. De data asta, povestea e puțin diferită, pentru că se lasă cu răpiri, gangsteri și alte chestii ceva mai serioase. The Hangover Part III nu s-a ridicat la așteptările pe care le-ai avea de la o comedie, dar tot a fost binevenit pentru amatorii seriei.

What We Do in the Shadows

Comedia asta a fost ceva cu totul nou, din toate punctele de vedere. Stilul, abordarea, umorul, pur și simplu a fost (și încă este) ceva deosebit a demonstrat că încă se pot face comedii bune, fără să reinterpretezi un scenariu mai vechi. Practic e ca un documentar despre vampiri în care o echipă de reporteri încearcă să afle care-i viața lor. De aici afli că vampirii au și ei probleme existențiale, gen plata chiriei, garderoba și, mă rog, soarele.

Wild Tales

Wild Tales este o comedie neagră care prezintă genul de scenarii în care ne putem regăsi cu toții. Sunt șase povești care-ți arată în ce hal se poate complica o zi banală. Nervi în trafic, scandal în oraș, accidente și relații distruse. Cel mai bine e să nu intru în detalii despre fiecare din cele șase povești, pentru că cu cât știi mai puțin, cu atât o să te distrezi mai tare la Wild Tales.

Sunt atât de multe parodii mișto, încât nici n-aș ști de unde să încep. Din păcate, genul ăsta de comedie a cam dispărut, căci au trecut foarte mulți ani de când a mai apărut un film care să facă mișto de alte filme.

Hot Shots! și Hot Shots Part Deux! sunt niște exemple care parodiază Top Gun și respectiv Rambo. Ambele îl au pe Charlie Sheen în rol principal, iar umorul este atât de bun, încât abia mai poți lua în serios filmele originale.

Tot în categoria asta merită menționat Mel Brooks, adică omul responsabil de cele mai bune parodii din ultimii 40 de ani. Spaceballs, de exemplu, are fix 30 de ani și este un fel de Star Wars, numai că personajele sunt puțin diferite, gen Lord Dark Helmet, Yogurt și Barf. O altă operă marca Mel Brooks este și Robin Hood: Men in Tights, adică o ironie la acel Robin Hood care-l avea în rol principal pe Kevin Costner.

Și cu lista asta ar trebui să fii pregătit de weekend. Merg bine și dacă încă ești în depresie că Game of Thrones apare abia peste un an și ceva.

playtech.ro

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 12:11

Șeful statului și-a depășit atribuțiile când a promis Tiraspolului și Moscovei anularea normei legale care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte țări doar cu plăcuțe neutre de înmatriculare, însoțite de abțibildul MD lipit pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:46

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

 Boala nu alege. Ea vine pur și simplu. Nechemată. Neașteptată. Nemiloasă. Ea vine și încearcă a-ți lua totul: profesie, prieteni, familie, casă, viață. Tu ai de ales: lupți sau nu. Simplu, da? Iar acum fără fabule abstracte și metafore.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:35

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

Polițiștii de frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate, au reținut un cetățean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste internaționale "DAESH", în...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 20 Ianuarie 2020, ora: 09:40 de Silviu Tănase

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști Din editia print

Zilele trecute lidera PAS Maia Sandu a oferit un interviu pentru TVR Moldova unde a conturat primele teze referitoare la viitoarea campanie prezidențială. Deși a ezitat să-și anunțe participarea în viitoarea campanie prezidențială, declarând că „PAS va susține un...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:31

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Recentele declarații ale Președintelui K. Iohannis, Premierului L. Orban și ale Ambasadorului D. Ioniță vis-à-vis de realitățile politice din Republica Moldova au fost mai mult decât necesare, ele fiind așteptate de mult timp mai ales de către cei care simt, gândesc...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Firma Telestar Media SRL ce deține drepturile de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3, ce fac parte din holdingul media al oligarhului Vladimir Plahotniuc are un nou proprietar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:04

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

Procesul penal pe faptul unei eventuale finanțări din exterior a PSRM a fost conexat la cauza penală pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari cu implicarea „Exclusiv Media”, al cărei fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiță. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:43

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

Rezervă-ți un loc la MDW 2020.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:35

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Într-un context tot mai schimbător din punct de vedere climatic, industria alimentară caută soluții. Carnea printată 3D ar putea fi una dintre ele. Îți spuneam, recent, de carnea artificială, creată în laborator, cea care începe să câștige teren și care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:27

Cine ești când bei și cum ți se schimbă personalitatea

Cine ești când bei și cum ți se schimbă personalitatea

Oamenii de știință sunt fascinați de mult timp de efectul băuturilor alcoolice asupra organismului uman și, mai ales, asupra personalității. Cât de mult te schimbădouă pahare de vin sau trei pahare de whiskey. Mulți oameni beau un pahar ca să prindă curaj, înainte...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:20

Cum va fi vremea în 7 ZILE. Prognoza meteo - FOTO

Cum va fi vremea în 7 ZILE. Prognoza meteo - FOTO

Potrivit meteorologilor se prevede cer variabil, fara precipitatii. Presiunea atmosferica va fi inalta. In cursul noptii, in nord se asteapta -6 grade, ziua termometrele vor indica 3 grade.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:10

FOTO/ Cei 11 cetățeni ucraineni, decedați în urma prăbușirii avionului lângă Teheran, au fost repatriați în Ucraina

FOTO/ Cei 11 cetățeni ucraineni, decedați în urma prăbușirii avionului lângă Teheran, au fost repatriați în Ucraina

Corpurile celor 11 cetățeni ucraineni, 9 membri ai echipajului și 2 pasageri, care au murit în momentul în care un avion de pasageri a fost doborât de două rachete în Iran, ,,s-au întors acasă”. Sute de oameni, inclusiv angajați ai aeroportului din Kiev,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 07:55

NOI REGULI la înscrierea pentru proba practică la examenul auto - FOTO

NOI REGULI la înscrierea pentru proba practică la examenul auto - FOTO

Candidații pentru a primi permisul de conducere semnalează noi probleme la programarea online pentru examenul practic la șoferie. Chiar și la programarea urgentă, costul căreia este, potrivit site-ului ASP, 300 de lei, candidații întâlnesc probleme, unii primesc eroare atunci...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 07:43

CUTREMUR VIOLENT: 6,2 grade pe scara Richter

CUTREMUR VIOLENT: 6,2 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, în Indonezia.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 Ianuarie 2020, ora: 07:39

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 IANUARIE 2020. SĂGETĂTORII SE MOBILIZEAZĂ EXCEPȚIONAL

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 IANUARIE 2020. SĂGETĂTORII SE MOBILIZEAZĂ EXCEPȚIONAL

Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 ianuarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 07:38

Detalii tulburătoare în cazul crimei din ORHEI. Copilul de 12 ani a fost ucis pentru o platformă XBOX

Detalii tulburătoare în cazul crimei din ORHEI. Copilul de 12 ani a fost ucis pentru o platformă XBOX

Au apărut noi detalii despre odioasa crimă care a avut loc ieri, 18 ianuarie, la Orhei, unde un minor l-a asasinat pe altul. Oamenii legii au stabilit identitatea victimei. Acesta s-a dovedit un copil în vârstă de 12 ani. Suspectul, un alt copil de 14 ani, inițial le-a spus...

( ) Citeşte tot articolul

Sport 20 Ianuarie 2020, ora: 05:53

Simona Halep a revenit pe locul 3 WTA, luni, în chiar prima zi a turneului de Mare Şlem din Australia. Constănţeanca a făcut din nou rocadă cu Naomi Osaka, japoneza coborând pe poziţia a patra.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 20 Ianuarie 2020, ora: 01:52

Scriem și vorbim corect românește!

Scriem și vorbim corect românește!

Dicționar al greșelilor de limbă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 20:59

SpaceX a simulat cu succes revenirea de urgenţă pe Pământ a unei capsule pentru astronauţi

SpaceX a simulat cu succes revenirea de urgenţă pe Pământ a unei capsule pentru astronauţi

 SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, a simulat cu succes o aterizare de urgenţă, într-un test dramatic al sistemului de anulare a misiunii unei capsule pentru astronauţi, realizat fără echipaj. Succesul testului pune bazele misiunii SpaceX de a transporta pentru prima oară...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 20:54

Administraţia Trump propune relaxarea standardelor nutriţionale din şcoli, introduse la iniţiativa lui Michelle Obama

Administraţia Trump propune relaxarea standardelor nutriţionale din şcoli, introduse la iniţiativa lui Michelle Obama

 Administraţia Trump a propus, zilele trecute, relaxarea standardelor nutriţionale din şcoli, introduse de fosta primă doamnă Michelle Obama, astfel încât elevii să fie mai dornici să mănânce produsele care li se oferă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 20:37

Radu Muntean a regizat un film documentar despre Simona Halep. Vedeți primele imagini / VIDEO

Radu Muntean a regizat un film documentar despre Simona Halep. Vedeți primele imagini / VIDEO

Primul extras din film a fost făcut public azi de Simona Halep și arată câteva secvențe din antrenamentele sale pentru primul grand slam al anului – Australian Open, alături de antrenorul său, australianul Darren Cahill.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 19:28

Harry și Meghan vor pierde titlurile regale și nu vor primi bani publici. Ce spune regina Elisabeta a II-a

Harry și Meghan vor pierde titlurile regale și nu vor primi bani publici. Ce spune regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta, reacție după acord: Sunt în mod special mândră de Meghan Ducii de Sussex, prințul Harry și Meghan Markle, își vor pierde titlurile regale și nu vor primi fonduri publice pentru îndatoririle regale, relatează BBC. De asemenea, potrivit unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 19:21

„BLUE MONDAY” - 20 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului 2020

„BLUE MONDAY”  - 20 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului 2020

Cea de-a treia zi de luni a anului, care în 2020, corespunde datei de 20 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă, la această concluzie ajungând un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an. Pentru a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 19:11

Caz șocant, la Orhei! Un minor de 14 ani și-a ucis prietenul

Caz șocant, la Orhei! Un minor de 14 ani și-a ucis prietenul

Trupul neînsuflețit al unui copil a fost descoperit în această dimineață, în jurul orei 09:00, într-o construcție nefinisată din municipiul Orhei. Polițiștii din Orhei îl suspectează de crimă pe un alt copil în vârstă de 14 ani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Ianuarie 2020, ora: 19:06

Bărbat MORT, într-un accident rutier, la Glodeni

Bărbat MORT, într-un accident rutier, la Glodeni

Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de un automobil. Tragedia a avut loc ieri-seara, în jurul orei 17:56, în localitatea Tomeștii Noi, din raionul Glodeni.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)