Timpul Liber

Cele mai bune filme de la Anim’est 2011 vor rula la Chişinău

Filme grave, amuzante, profunde, surprinzătoare tematic, tehnic sau vizual – toate realizări remarcabile ale filmului de animaţie contemporan – vor rula în programul Best Of Anim’est 2011.

Astfel, publicul din Moldova va putea vedea scurtmetraje precum Memoria Trupului (Estonia, 2011), premiat cu Trofeul Anim’est, sau Ţipătul / The Scream (România, 2011), dublu premiat la Anim’est anul acesta: a câştigat atât Premiul pentru Cel mai bun Film Românesc, cât şi pe cel pentru Cel mai Bun Film din secţiunea Balkanimation. De asemenea, în vizor este şi pelicula Lumea exterioară / The External World (Germania, 2010), proiectat la festivaluri de film prestigioase, precum cel de la Veneţia sau Festivalul Sundance, în SUA, care vine la Chişinău în calitate de câştigător al Premiului Anim’est pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj. Răsplătit cu o menţiune specială, Millhaven (Polonia, 2010), un scurtmetraj gotic, plin de umor negru, având ca personaj central o adolescentă cu totul atipică, este un alt titlu multipremiat la festivalurile de film din lume, care va fi proiectat în premieră în Moldova. Filmul german Alb, nu alb / White no White (2011) şi cel israelian, Ishihara (2010), câştigătoare ale Premiului pentru Cel mai Bun Film Studenţesc, respectiv al unei menţiuni speciale în cadrul aceleiaşi competiţii, vor fi, de asemenea, proiectate în cadrul ediţiei speciale de la Chişinău.

Nominalizatul la Oscar, BAFTA şi Cartoon D’Or The Gruffallo (2009), despre un şoricel isteţ care se plimbă prin pădure şi păcăleşte o mulţime de animale de pradă, a fost apreciat şi de juriul secţiunii Minimest, alcătuit din copii, primind premiul secţiunii destinate celor mai tineri spectatori ai festivalului.

Amintim că Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est organizează o ediţie specială la Chişinău, în perioada 3-6 noiembrie 2011, la Cinematograful „Odeon”. Printre organizatori se numără ESTENEST şi ALTfilm, iar partenerii media sunt TIMPUL, PRO TV Chişinău şi Adevărul Moldova. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *