Muzică

Cele mai celebre nouă săruturi

Madonna & Britney Spears. „Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a XX-a ediţii Video Music Awards, de pe 28 august 2003. Deşi Madonna s-a sărutat şi cu Christina Aguilera, sărutul cu Britney a şocat cu adevărat şi a fost consemnat ca atare.

Sărutul lui Elvis, de Albert Wertheimer. Poza a fost făcută pe 30 iunie 1956, în spatele scenei Mosque Theatre (Richmond, Virginia), cu aproximativ două minute înainte ca Elvis să susţină un spectacol în faţa a 4000 de fani.

Le Baiser, de Auguste Rodin. Sculptura artistului francez a fost intitulată iniţial Francesca da Rimini. O versiune din bronz a sculpturii a fost trimisă în 1893 pentru a fi expusă la World’s Columbian Exposition din Chicago.

Leonid Brejnev este recunoscut şi pentru sărutul său apăsat oferit la sfârşitul întâlnirilor bilaterale. O fotografie a sa în timp ce-l sărută pe fostul lider al Germaniei de Est, Erich Honecker, a fost reprodusă pe Zidul de la Berlin, alături de următoarele cuvinte: „Doamne, ajută-mă să supravieţuiesc acestei iubiri fatale”.

Clark Gable & Vivien Leigh. Poate cel mai faimos sărut din istoria filmului. Scena face parte din cunoscutul film Pe aripile vântului din 1939, adaptat după romanul cu acelaşi nume al scriitoarei Margaret Mitchell.

Sărutul în ploaie este foarte senzual, iar producătorii de filme au profitat de această calitate: cel mai celebru este cel din Breakfast at Tiffany’s, când Audrey Hepburn îi mărturiseşte lui George Peppard dragostea pe care i-o poartă.

În ultimii ani, unele scene de dragoste au reuşit să devină la fel de celebre ca şi filmul în sine: sărutul picant dintre Kirsten Dunst şi Tobey Maguire, în Spiderman; Scarlett Johansson îl înnebuneşte pe Rhys Meyers în lanul de grâu, Match Point, iar Rachel McAdams îşi reia relaţia cu Ryan Gosling după o pauză de şapte ani, în The Notebook.

(S. U.)

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *