Sănătate

Cele mai ciudate DIETE care promit să topească kilogramele

Promisiunea unui trup armonios, kilograme care se topesc la fel de repede precum îngheţată şi faptul că am scăpat de ore petrecute în sala de fitness ne îmbie să apelăm la diete care par,şi uneori chiar sunt, nebuneşti.

DIETĂ CU PARAZIŢI INTESTINALI
La începutul secolui 20 există modă pastilelor cu paraziţi intestinali. Paraziţii consumau omare parte din mâncarea deja ingerată ajutând astfel la reducerea aportului caloric. Metodă este complet nesănătoasă şi poate avea urmări grave cauzând infecţii, diaree, dureri de cap, sau, în cel mai rău caz, poate bloca circulaţia sângelui ducând la convulsii. Se spune că Maria Callas a slăbit 60 de kilograme consumând, timp de doi ani, ouă de paraziţi intestinali, fiind o adeptă a acestei metode.

“MASTER CLEANSE” – DIETĂ CU LĂMÂIE
Dietă cu lămâie a devenit exrem de populară după ce s-a auzit că Beyonce a folosit-o pentru a slabi 10 kilograme pentru rolul ei din filmul “Dreamgirls”. Dietă nu permite consumarea mâncărurilor solide ci doar a lichidului Master Cleanse. Acesta este preparat din două linguriţe de sirop de arţar, două linguriţe de suc de lămâie proaspăt stors şi o zecime de linguriţă de piper cayenne adăugate în 300 de mililitri de apă. Dietă ar putea da senzaţie de greaţă, ameţeli, diaree sau constipaţie.

MESTECATUL MÂNCĂRII FĂRĂ SĂ ÎNGHIŢI
Tot ce trebuie să faci pentru a ţine dietă această este să mesteci mâncarea până când ai savurat toată aromă ei dar fără să o înghiţi. Dietă a avut fani precum faimosul novelist Henry James, John Harvey Kellogg şi John Rockefeller.

DIETĂ CU ŢIGĂRI
Dietă cu ţigări propune că, oricând îţi este foame, să înlocuieşti masă cu o ţigară. Nicotină nu conţine calorii şi scade apetitul pentru mâncare. Pe lângă faptul că această dietă duce la anorexie, este foarte dăunătoare datorită consumului excesiv de nicotină. Poate conduce în timp la afecţiuni grave ale plămânilor sau inimii.

DIETĂ CU BISCUIŢI
Dietă cu biscuiţi a fost promovată de Snooki, starul unui reality show american şi a fost inventată de Dr. Siegal. Dietă conţine o masă principala şi în rest se mănâncă orice fel de biscuiţi.

DIETA CU GUMA DE MESTECAT

Dieta cu guma de mestecat presupune ca orice masa solida sa fie inlocuita de mestecarea unei gume. Sunt premise insa orice fel de lichide. Aceasta dieta este complet dezechilibrata si poate cauza afectiuni grave ale stomacului, cum ar fi ulcerul.

“BREATHERIANISM”
Este o dieta a sufletului, un mod de viata pe care unii oameni aleg sa-l adopte. Se bazeaza pe principiul ca mancarea nu este o necesitate si, mai mult, ca oamenii mananca doar din obisnuinta. In conceptia adeptilor acestei diete, mancarea este de fapt cea care ne distruge din cauza elementelor industrializate pe care le contine. De fapt tot ceea ce ne trebuie ca sa supravietuim este oxigen si lumina solara. Wiley Brooks este un lider spiritual care a fondat Institutul Breatharian din America si care in continuare conduce aceasta miscare.

DIETA CU AER
Adeptii se aseaza la masa in fata cinei preparate, dar, in loc sa manance, savureaza doar mirosul, dupa care mananca o supa cu sare si piper. Revista Franceza Grazia a declarat in 2010 aceasta dieta ca fiind revelatia anului. Se fabuleaza ca Madonna si alte celebritati au promovat aceasta dieta intr-o campanie pentru Dolce si Gabbanna.

DIETA CU SERVETELE SAU DISCHETE DE DEMACHIAT
Ar putea fi considerata printre cele mai absurde diete dar este destul de socant faptul ca este una dintre dietele preferate de supermodele si celebritatile de la Hollywood. Dieta se compune din a manca servetele sau dischete de demachiat care pot fi inmuiate in apa pentru o textura diferita (in functie de gusturile consumatorului).

DIETA CU MANCARE PENTRU BEBELUSI
“The kiddie diet” sau dieta cu mancare de bebelusi a fost folosita de celebritati precum Jennifer Aniston si Reese Wiherspoon. Criteriile care stau la baza acestei diete sunt lipsa conservantior, cantitatile reduse, deja prortionate si faptul ca in marea lor majoritate aceste borcanele contin multe fructe si legume.

Nu uita insa ca, daca doresti sa slabesti, acest lucru trebuie sa se realizeze cu ajutorul sportului si al unei diete echilibrate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *