Sinaia, Brașov sau Vatra Dornei sunt orașe montane vizitate anual de mii de turiști, atât din România, cât și din străinătate. Peisajele de vis, pârtiile de schi, traseele montane cu…
Sinaia, Brașov sau Vatra Dornei sunt orașe montane vizitate anual de mii de turiști, atât din România, cât și din străinătate. Peisajele de vis, pârtiile de schi, traseele montane cu priveliști minunate sau apele termale cu efecte miraculoase îi atrag pe turiști în număr mare. Iată care sunt cele mai frumoase orașe montane din România:
Cele mai frumoase orașe montane din România: Sinaia
Supranumită “Perla Carpaților”, Sinaia, fosta reședință de vară a Familiei Regale a României, a rămas și în prezent una dintre cele mai apreciate stațiuni din țara noastră. Orășelul situat la poalele munților Bucegi este cochet și se bucură de un peisaj superb, care atrage în orice sezon turiști de toate vârstele.
Iarna, iubitorii schiului pot să se dea pe cele 14 pârtii de dificultăți diferite. Vara, din Sinaia se pot face o mulțime de drumeții. De exemplu, în maxim o oră și jumătate de mers lejer de la Castelul Peleș se poate ajunge într-un peisaj de poveste, la Stâna Regală. Din Sinaia se pot face drumeții către Cota 1400, Cota 2000, Piatra Arsă, Babele sau Vf. Omu.
Printre obiectivele turistice din stațiune se află, pe lângă ultra celebrele Peles și Pelișor, Cazinoul Sinaia, Gara Sinaia, mănăstirea din oraș, dar și casa compozitorului George Enescu.
O plimbare lejeră prin centrul stațiunii sau prin parcul central poate fi plină de farmec. Sinaia este recunoscută și pentru restaurantele sale cu specific tradițional, cu preparate delicioase.
Cele mai frumoase orașe montane din România: Brașov
Cunoscut și ca “Orașul de sub Tâmpa”, Brașov este în topul celor mai vizitate orașe din România. Amplasarea deosebită, sub muntele Tâmpa, centrul istoric plin de farmec cu clădirile sale în stil baroc, Piața Sfatului sau Biserica Neagră sunt doar câteva din lucrurile care îi atrag pe turiști an de an. Dacă sunteți într-o vizită prin Brașov, nu trebuie să ratați nici Cetățuia de pe Straja, o fortificație medievală impresionantă. De asemenea, este obligatoriu să faceți și o drumeție pe Tâmpa sau o excursie până în Poiana Brașov, stațiunea preferată a schiorilor din România. Iarna, în Poiană schiorii se pot da pe 12 pârtii de dificultăți diferite, iar vara pot pleca în drumeții pe cărări cu priveliști încântătoare.
Cele mai frumoase orașe montane din România: Predeal
Orașul din județul Brașov este unul dintre cele mai turistice din România, atât vara, cât și iarna. Pârtia Călbucet din Predeal este plină de schiori de la începutul sezonului de schi până când se topește ultima zăpadă. În stațiune se află și un patinoar, pentru cei pasionați de acest sport. Predeal este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România: 1030-1110 m.
Dacă iarna în Predeal se schiază și se patinează, vara turiștii pot pleca din stațiune pe trasee montane
Traseu montan Predeal – Cioplea – Susai
Traseu montan Valea Râșnoavei – Vârful Fitifoiu – Predeal
Prăpastia Ursului (din Timișu de Jos)
Cheile Șapte Scări (din Timișu de Jos)
Cascada Stamina (din Timișu de Sus)
Cele mai frumoase orașe montane din România: Vatra Dornei
Din stațiune, există un telescaun care urcă până în vârful Dealului Negru, unde peisajul este încântător.
Turiștii care aleg să își petreacă vacanța în Vatra Dornei pot face rafting, se pot da cu parapanta sau pot face plimbări cu bicicleta.
Iarna, Vatra Dornei devine o stațiune în care schiul este rege.
Cele mai frumoase orașe montane din România: Piatra Neamț
Piatra Neamț este situat într-una din cele mai frumoase depresiuni intramontane de la limita Carpaţilor Orientali. Orașul înconjurat de munți îi atrage, în ultimii ani, din ce în ce mai des pe turiști. Plimbarea cu telegondola este una dintre pricipalele atracții din oraș, însă, iarna, și pârtiile de schi sunt la fel de apreciate. Din obiectivele turistice din Piatra Neamț, nu trebuie nicicum ratate Curtea Domnească, Biserica Domnească „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, Turnul lui Ștefan cel Mare sau Muzeul de Artă eneolitică Cucuteni.
Cele mai frumoase orașe montane din România: Sovata
Odată ajuns în Sovata, nu trebuie să ratezi Muntele de sare, care se află în spatele Lacului Roșu și Lacului Verde.
În Sovata, iarna se poate schia, iar vara se pot face drumeții montane, excursii cu ghid, mountain bike, se poate face turul stațiunii cu trenulețul, o plimbare cu barca sau se pot petrece câteva ore în parcul de aventură deschis lângă Lacul Tivoli.
Desigur, plimbarea cu mocănița nu trebuie ratată.
Cele mai frumoase orașe montane din România: Borșa
Dacă ajungi în Borșa, trebuie să vezi și Cascada cailor, cariera de piatră, vârfurile Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, cabana meteorologică și Puzdrele. De pe lista de vizitat nu trebuie să lipsească nici Cascada Macarlău, Biserica Borșa, Rezervația Ineu-Lala, Rezervația Științifică Piatra Rea, Rezervația naturală Pietrosu Mare, Parcul Național Munții Rodnei.
|
Noi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulDoar 9 dintre 100 de fumători sunt utilizatori de produse de nicotină mai puțin nocive. Datele se conțin în raportul “Starea globală a reducerii daunelor provocate de tutun” și au fost publicate de către Agenția de Sănătate Publică din Marea Britanie....
( ) Citeşte tot articolulDragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.
( ) Citeşte tot articolulCopilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marți la Gribova, raionul Drochia, și băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verișori.
( ) Citeşte tot articolulBibliotecile au ceva magnetic, sunt temple ale cunoașterii unde poți pierde noțiunea timpului, medita sau pur și simplu te poți relaxa într-un mediu liniștit. Mai mult, unele dintre aceste clădiri sunt adevărare bijuterii arhitecturale și merită un loc pe lista de obiective de...
( ) Citeşte tot articolulPentru a da un gust mai bun orez-ului incercati sa-l fierbeti in supa in loc de clasica apa cu sare, va avea un gust deosebit. Puteti gati linistiti aceasta reteta atat pentru un pranz sanatos cat si pentru o cina usoara.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolul