Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Actualitate 27 Iulie 2018, ora 08:50

Cele mai frumoase plaje din România. Iată unde îți poți petrece următorul concediu

Marime Font

Chiar dacă în ultima vreme România a fost sub domnia ploilor și a vremii urâte, marea și plaja reușește să își păstreze frumusețea. Unii ar spune că, pe timp de furtună, marea devine și mai frumoasă.

Litoralul din România a avut, de-a lungul timpului, suișuri si coborâșuri. Multi români l-au preferat pentru atmosfera oferită, în timp ce mulți s-au ferit de el, alegând destinații mai mult sau mai puțin exotice din străinatate.

Pentru cei ce iubesc plaja indiferent de starea vremii, avem o selecție a celor mai frumoase plaje din RomâniaPlaja din Mamaia
Cea mai cunoscută destinație turistică din România are un motiv pentru care este așa: plaja sa deosebită. Cu 8 km de nisip fin și o mare prietenoasă, care se adâncește treptat și lin, Mamaia atrage an de an atât turiști români, cât și turiști străini. Stațiunea se află la 5 km de Constanța și s-a dezvoltat în jurul nevoii de distracție a tinerilor, pe de o parte, și a nevoii de relaxare a celor mai în vârstă, pe de altă parte.

Este motivul pentru care vei găsi un contrast puternic între cei puși pe distracție, care își petrec fiecare noapte în club și familiștii veniți pentru relaxare, soare și bronz. Partea cu adevărat frumoasă este că fiecare își găsește locul în această stațiune și fiecare poate să găsească servicii de o calitate foarte bună.

Plaja din Eforie Nord
Stațiunea Eforie Nord s-a dezvoltat datorită proprietăților terapeutice ale noroiului de la lacul Techirghiol. Cei care suferă de reumatism, afecțiuni dermatologice sau nutriționale, își pot găsi leacul venind în Eforie Nord.

Stațiunea nu este doar despre boli și tratamente, ci și despre distracție, plaje frumoase și largi, relaxare. Turiștii din Eforie se pot bucura de unități de cazare bine puse la punct, de restaurante cu preparate delicioase, de o mare atractivă și de peisaje deosebite. Alături de Mamaia, Vama Veche și Costinești, Eforie Nord este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români.

Plaja din Vama Veche
Cei mai mulți turiști care aleg Vama Veche nu o fac neapărat pentru plajă, cu toate că stațiunea din sudul României are capacitatea de a oferi nisip fin, soare din belșug și o mare plăcută și curată. Vama Veche este mai cunoscută pentru aerul de libertate și pentru comunitatea boemă de artiști care se relaxează vară de vară aici.

Dacă ești o persoană care iubește tinerețea, libertatea și toleranța, atunci acesta este locul perfect pentru tine. Vama este cunoscută pentru plajele de nudiști, pentru cluburile de rock care răsună noapte de noapte de-a lungul stațiunii și pentru corturile care se transformă în reședințe de vară pentru un număr impresionant de tineri.

Plaja din Mangalia
Deși nu este foarte populară, plaja din Mangalia uimește turiștii printr-o istorie bogată și prin câteva caracteristici impresionante. Este una dintre cele mai sudice plaje din țară, ceea ce duce la temperaturi ridicate.

Spre deosebire de alte stațiuni de pe litoral, Mangalia oferă mai mult decât nisip fin, mare, soare, cluburi și distracție. Turistul ajuns aici poate să se bucure și de obiective turistice de neratat, cum ar fi „Mormântul cu papirus”, ce datează din secolele IV înainte de Hristos, ruinele cetății Callatis sau moscheea Turcească din secolul XVI.

Plaja din Neptun
Neptun a fost considerată, multă vreme, una dintre stațiunile de lux din România. Situată între Olimp și Jupiter, stațiunea oferă un peisaj deosebit, brăzdat de lacuri și verdeață. Plaja din Neptun concurează cu ușurință cu plajele din Mamaia, fiind una dintre cele mai bine amenajate de pe întregul litoral. Nisipul din Neptun este bun, apa este curată iar posibilitățile de agrement sunt numeroase.

De regulă, această stațiune este aleasă de tinerii care doresc să se distreze în cluburi sau în baruri, însă poate să reprezinte o destinație de vacanță și pentru persoanele trecute de 50 de ani.

Plaja din Olimp
Mulți consideră Olimpul ca fiind o continuare a Neptunului. Este o stațiune situată în imediata apropiere a Neptunului și este una dintre cele mai solicitate de pe întregul litoral. Plaja din Olimp este deosebită, deoarece te duce cu gândul la stațiunile occidentale, grație arhitecturii deosebite a hotelurilor.

Vei descoperi o faleză înaltă cu o panoramă deosebită asupra Mării Negre și o plajă plăcută, deși destul de îngustă. Apa din Olimp este curată și este destul de caldă pentru a le permite turiștilor să facă băi relaxante.

Plaja din Corbu
Cei care se află în căutarea unei plaje sălbatice, pot lua în considerare Corbu. Este o plajă sălbatică, retrasă și foarte plăcută, fiind preferată de cei care doresc liniște. În ultimii ani, plaja din Corbu a devenit din ce în ce mai populată de către comercianți și numărul turiștilor a crescut simțitor. Totuși, rămâne un loc în care poți descoperi liniștea și poți face sporturi maritime cum ar fi kitesurfingul sau scufundările.

Sursa: a1.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md